Ολυμπιακός: Η Μία Ραϊκρόου είναι η νέα τερματοφύλακας για τις «ερυθρόλευκες»

rikr

bet365

H τερματοφύλακας της Εθνικής Γαλλίας, Μία Ραϊκρόου θα αποτελέσει τη βασική τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, σε μια σημαντική και απαραίτητη προσθήκη για τις πρωταθλήτριες Ελλάδας.

Άμεση ήταν η αντίδραση από τον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση της Ιωάννας Σταματοπούλου και το κενό που δημιουρήθηκε κάτω από την «ερυθρόλευκη» εστία, με τη Μία Ραϊκρόου να είναι αυτή που θα αποτελέσει τη βασική τερματοφύλακα για τα δύο επόμενα χρόνια στις πρωταθλήτριες Ελλάδας.

Πρόκειται για την τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν τον Ιανουάριο (6η θέση), όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα τον Φεβρουάριο (13η θέση).

Η παίκτρια κατάγεται από τις ΗΠΑ, έχει γεννηθεί στην Καλιφόρνια στις 19 Μαρτίου 1995, προτίμησε το πόλο από το βόλεϊ και δικαιώθηκε για την επιλογή της.

Αγωνίστηκε στο NCAA με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ενώ με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο World league του 2017 στην Κίνα.

Η ζωή της άλλαξε όταν το 2018 μετακόμισε στη Γαλλία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λιλ.

Συνέχισε παράλληλα το πόλο και με την ομάδα της Λιλ έγινε έξι φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας (2019-2024) και τώρα προετοιμάζεται για την πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό τις τεχνικές οδηγίες του Τεό Λοράντου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα