Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Τρία εισιτήρια από το Σπλιτ για τη Φουκουόκα

Δημήτρης Ντζάνης
Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Τρία εισιτήρια από το Σπλιτ για τη Φουκουόκα

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών έχει εξασφαλίσει θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα μετά το χάλκινο στη Βουδαπέστη, ποιες έχουν προκριθεί, ποιες διεκδικούν την πρόκριση από το ευρωπαϊκό του Σπλιτ.

Η αποτυχία της Σερβίας να μείνει εκτός οκτάδας από το τουρνουά ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ δεν στοιχίζει στους ολυμπιονίκες του Τόκιο την παρουσία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στη Φουκουόκα (14-30 Ιουλίου).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και με βάση τον κανονισμό της FINΑ, από πλευράς ανδρών πέντε εθνικές ομάδες, συν τη διοργανώτρια Ιαπωνία, έχουν πάρει τις έξι από τα 16 συνολικά θέσεις για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ανάμεσά τους και η Ελλάδα μετά το χάλκινο μετάλλιο στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Ιταλία παρότι ήταν 2η στη Βουδαπέστη, πήρε την πρόκριση από την 1η θέση στο World League, ανοίγοντας παράλληλα και τον δρόμο στη Σερβία.


Οι εθνικές ομάδες που έχουν προκριθεί

Ισπανία (1η Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022)
Ελλάδα (3η Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022)
Κροατία (4η Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022)
Σερβία (5η Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022)
Ιταλία (1η World League 2022)
Ιαπωνία (Διοργανώτρια)


Τέσσερις για τρεις θέσεις από το Σπλιτ

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, τέσσερις εθνικές ομάδες που βρίσκονται ήδη στην προημιτελική φάση, εκτός από τη διάκριση θα διεκδικήσουν άλλα τρία εισιτήρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Είναι οι Γαλλία, Γεωργία, Ουγγαρία και Μαυροβούνιο, με τις τρεις που θα έχουν την υψηλότερη κατάταξη στο ευρωπαϊκό να πηγαίνουν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα