Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Με 11 παίκτες η Ιταλία στο μικρό τελικό

Δημήτρης Ντζάνης
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Με 11 παίκτες η Ιταλία στο μικρό τελικό

bet365

Η Ιταλία θα παραταχθεί με δύο παίκτες στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Ισπανία, μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό με την Κροατία στο Σπλιτ

Στην Ιταλία «βράζουν» για όσα έγιναν στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Κροατία, που βρήκε τους γηπεδούχους με 11-10 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

Στις τάξεις της «σετεμπέλο» διαμαρτύρονται κυρίως για τη φάση που έκρινε τον αγώνα και τον καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του τερματοφύλακα, Τζάκομο Νικόζια στον Λόρεν Φάτοβιτς στο 1:35, πριν από το τέλος, που μετέτρεψε στο νικητήριο γκολ ο Κονσταντίν Μαρκόφ. Η απόφαση του Σέρβου, Βόιγιν Πουτνίκοβιτς, πρώτος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Σταυρίδης, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από την ιταλική πλευρά.

Στα παράπονα των Ιταλών είναι το χτύπημα του Μάρινιτς-Κράγκιτς με κλωτσιά στο πρόσωπο του Νταμόντε. Η φάση έγινε στα 3:34 πριν από το τέλος με το σκορ στο 10-9 υπέρ της Κροατίας. Μάλιστα από ιταλικό μέσο παρουσιάζει βίντεο με την επίμαχη φάση, σημειώνοντας πως το χτύπημα του Κροάτη πέρασε χωρίς κυρώσεις από τους διαιτητές.

Όμως τα άσχημα νέα για τους Ιταλούς συνεχίστηκαν, καθώς οι Λούκα Μαρτζιάλι και Εντοάρντο Ντι Σόμα τιμωρήθηκαν με δύο παιχνίδια για βιαιοπραγία, μένοντας εκτός του αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο με την Ισπανία το Σάββατο (10/10, 19:00) και από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαίωμα αντικατάστασης o Αλεσάντρο Καμπάνια θα έχει στη διάθεσή του 11 παίκτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα