Ευρωπαϊκό Πόλο: Κληρώνει για τις εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών στη Νετάνια

Δημήτρης Ντζάνης
Η Βασιλική Πλευρίτου

bet365

Στη Νετάνια φιλοξενείται την Τρίτη η κλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών, που θα γίνει τον Ιανουάριο στην πόλη του Ισραήλ.

Μετά τις κληρώσεις στo Euro Cup ανδρών και στο Challenger Cup, στη Νετάνια του Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (12/9, 16:45) και η κλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών - γυναικών.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στη Νετάνια από τις 3 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2024 και οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών θα μάθουν τους αντιπάλους τους στη φάση των ομίλων.

Δεκαέξι ομάδες σε άνδρες και γυναίκες θα πάρουν μέρος στην κλήρωση, για να σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

Πέρα από τη μάχη διάκρισης και κατάκτησης ενός μεταλλίου, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα δώσει και από ένα εισιτήριο πρόκρισης σε άνδρες και γυναίκες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η εθνική ομάδα ανδρών μετά τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, αντίθετα η εθνική ομάδα γυναικών παραμένει στη διεκδίκηση εξασφάλισης μιας θέσης στο «Παρίσι 2024».

Tα γκρουπ δυναμικότητας στους άνδρες

1ο Γκρουπ
1.Κροατία, Ουγγαρία
2.Ισπανία, Ιταλία
3.Ελλάδα, Γαλλία
4.Μαυροβούνιο, Γεωργία

2ο Γκρουπ
1.Ολλανδία, Γερμανία, Σερβία, Ρουμανία
2.Ισραήλ, Μάλτα, Σλοβακία, Σλοβενία.

Tα γκρουπ δυναμικότητας στις γυναίκες

1ο Γκρουπ
1. Ισπανία, Ελλάδα
2. Ιταλία, Ολλανδία
3. Ουγγαρία, Ισραήλ
4. Γαλλία, Κροατία

2ο Γκρουπ
1. Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία, Μ. Βρετανία
2. Βουλγαρία, Τουρκία, Τσεχία, Γερμανία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα