Αλεξία Καμμένου στο Gazzetta: «Είμαστε καλή ομάδα, θα πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Δημήτρης Ντζάνης
Αλεξία Καμμένου στο Gazzetta: «Είμαστε καλή ομάδα, θα πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Η τεχνικός της εθνικής ομάδας υδατσφαίρισης γυναικών, Αλεξία Καμμένου μιλά στο Gazzetta με αφορμή τις τελικές της επιλογές για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, για την επίτευξη του μεγάλου της στόχου, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το Πεκίνο το 2008, άρχισε.

Την Παρασκευή (30/12) η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου ανακοίνωσε τη 15άδα των παικτριών που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, που ξεκινά στην πόλη της Ολλανδίας την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αυτός είναι ο πρώτος σταθμός και αν όλα πάνε καλά μπορεί να αποδειχθεί και ο μοναδικός στο δρόμο για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εθνική ομάδα μάξιμουμ από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπορεί να πάρει το ένα εισιτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μίνιμουμ να εξασφαλίσει μια από τις τρεις θέσεις πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα (4-16 Φεβρουαρίου), εκεί όπου για το ολυμπιακό τουρνουά θα κριθούν οι δυο τελευταίες θέσεις.

«Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να κόψεις κάποια κορίτσια, στενοχωριέσαι, ήταν ημέρα πίεσης για εμένα η σημερινή» ήταν τα πρώτα λόγια της Αλεξίας Καμμένου, μιλώντας στο Gazzetta, λίγο μετά την ανακοίνωση της ομάδας που θα αναχωρήσει την Τετάρτη (3/1) για το Αϊντχόφεν.

Με τις ευχές του Κούλη Ιωσηφίδη

Η προετοιμασία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και η ομοσπονδιακή τεχνικός εκφράζει τις σκέψεις της.

«Όλα τα κορίτσια δούλεψαν πολύ στην προετοιμασία, η ομάδα είναι καλή, η ομάδα είναι καλή, θα πάμε στο Παρίσι, αλλιώς δεν ξέρω, θα μιλάμε για αυτοκτονία» συνέχισε η Αλεξία Καμμένου, που όπως μας αποκάλυψε πήρε την ευχή τού Κούλη Ιωσηφίδη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κούλης Ιωσηφίδης είναι ο μοναδικός τεχνικός που έχει κερδίσει πρόκριση με την εθνική ομάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004 στους Αγώνες της Αθήνας οδήγησε την εθνική ομάδα στο ασημένιο μετάλλιο και μετά υπό τις τεχνικές του οδηγίες η Ελλάδα συμμετείχε και στο Πεκίνο το 2008.

«Συνάντησα χθες τον Κούλη, είναι ο μοναδικός που έχει πάρει ολυμπιακή πρόκριση με την εθνική γυναικών, του ζήτησα να μας δώσει την ευχή του, με αγκάλιασε» λέει η Καμμένου.

Η Αλεξία Καμμένου

«Το εσωτερικό κίνητρο της Ασημάκη να είναι οδηγός για τις μικρές»

Η κουβέντα μας πήγε και στην Αλεξάνδρα Ασημάκη, που ετοιμάζεται για την 6η παρουσία της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την αρχύη να γίνεται το 2006!

«Παιδί» της από την κοινή τους πορεία στη Βουλιαγμένη, η 35χρονη φουνταριστή κλήθηκε μετά την έναρξη της προετοιμασίας για να πάρει τη θέση της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δεξιό καρπό.

«Η Αλεξάνδρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η εμπειρία της στα κρίσιμα παιχνίδια μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική. Ο τρόπος που διαχειρίζεται τον εαυτό της, το εσωτερικό της κίνητρο πρέπει να αποτελεό οδηγό για τις πιο μικρές παίκτριες στην εθνική ομάδα» τόνισε η Αλεξία Καμμένου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Μυριοκεφαλιτάκη, αλλά και για τα κορίτσια που κόπηκαν από την αποστολή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Η Μυριοκεφαλιτάκη αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την εθνική ομάδα. Η παίκτρια άρχισε την προετοιμασία, όμως ήρθε στην εθνική ομάδα με σοβαρό πρόβλημα στον δεξιό καρπό, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Προπονείται με ειδικό νάρθηκα και η κατάστασή της θα πρέπει να επανεκτιμηθεί.

Ασφαλώς και οι τελικές κλήσεις για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν αποκλείουν τα κορίτσια που κόπηκαν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι παίκτριες που θα μείνουν στην Αθήνα, θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους, για να είναι ετοιμοπόλεμες, κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί» καταλήγει η τεχνικός της εθνικής ομάδας.

@Photo credits: INTIME, Αλέξανδρος Μαρόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα