Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Για την πρωτιά στον όμιλο κόντρα στην Ιταλία στο Ζάγκρεμπ

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Κώστας Κάκαρης

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών παίξει με την Ιταλία στο ντέρμπι του Β' ομίλου στο Ζάγκρεμπ και με νίκη καπαρώνει την 1η θέση στο γκρουπ και την απευθείας πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών με τη νίκη επί της Ουγγαρίας με 10-8, έκανε το πρώτο βήμα για την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

Τώρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη δουλειά, το Σάββατο (6/1, 20:00, ΕΡΤ 3) αντιμετωπίζει την Ιταλία στο ντέρμπι του Β' ομίλου.

Η εθνική ομάδα αν διπλασιάσει τη νίκη της αυτόματα σφραγίζει την παρουσία της στα προημιτελικά από την 1η θέση.

Σε αυτό το σενάριο η εθνική ομάδα, ως πρώτη στον όμιλό της, το πιο πιθανό είναι να συναντήσει τη Σερβία, την πιο ισχυρή από τις ομάδες που αγωνίζονται στους δύο ομίλους της Division 2, αποτέλεσμα της 9ης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ το 2022.

Με άνετη νίκη επί της Γεωργίας άρχισε τις υποχρεώσεις της η Ιταλία (22-5), με τον τεχνικό της Σάντρο Καμπάνια στις δηλώσεις του να μιλά για τη δυναμική της Ελλάδας.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ουγγαρία θα παίξει με τη Γεωργία (18:00).

Στον Α' όμιλο στο Ντουμπρόβνικ η Ισπανία, μετά την ήττα από την Κροατία στα πέναλτι, αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο, που νίκησε επίσης στα πέναλτι τη Γαλλία.


To πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής


Α' Όμιλος
18:45 Μαυροβούνιο-Ισπανία
21:15 Κροατία-Γαλλία

Βαθμολογία
1.Μαυροβούνιο 2
2.Κροατία 2
----------------
3.Γαλλία 1
4.Ισπανία 1


Β' Όμιλος
18:00 Γεωργία-Ουγγαρία
20:00 Ελλάδα-Ιταλία

Η βαθμολογία
1.Ιταλία 3
2.Ελλάδα 3
-----------------
3.Ουγγαρία 0
4.Γεωργία 0

@Photo credits: INTIME, Ισμήνη Βλασσοπούλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα