Γεωργία - Ελλάδα 9-18: Επέστρεψε στις νίκες και περιμένει η εθνική ομάδα

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Ντίνος Γενηδιουνιάς

bet365

Η εθνική ομάδα νικώντας με άνεση τη Γεωργία με 18-9 επέστρεψε στις νίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, όμως το αποτέλεσμα του αγώνα της Ιταλία για την Ουγγαρία για να μάθει την τελική θέση στον Β' όμιλο.

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών επέστρεψε στις νίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, επικράτησε της Γεωργίας με 18-9, ολοκληρώνοντας τους αγώνες της στον Β' Όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφθασε στους έξι βαθμούς, όμως θα πρέπει να περιμένει και το αποτέλεσμα του αγώνα της Ιταλίας με την Ουγγαρία, αγωνίζονται στις 20:00, για να μάθει την τελική της θέση στον Β΄ Όμιλο.

Νίκη της Ιταλίας, θα φέρει την ομάδα του Καμπάνια στην 1η θέση, την Ελλάδα στη 2η και παράλληλα στην απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα θα παίξει τον προημιτελικό της την Παρασκευή (12/1).

Νίκη της Ουγγαρίας στην κανονική διάρκεια, θα φέρει τριπλή ισοβαθμία στους 9β. και εκεί θα μετρήσουν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα βρίσκεται στο -5, έχοντας νικήσει την Ουγγαρία με 10-8 και έχοντας ηττηθεί από την Ιταλία με 15-8.

Προερχόμενη από την κακή εμφάνιση με την Ιταλία και απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, τη Γεωργία, το εθνικό συγκρότημα παρουσίασε ξανά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όμως δεν είχε πρόβλημα να φθάσει στην άνετη επικράτηση.

Ο 41χρονος Μάρκο Γιέλατσα (γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1982) μπορεί να πέτυχε έξι γκολ σε 13 προσπάθειες, όμως δεν ήταν δυνατόν ένας παίκτης να φέρει μόνος τη νίκη.

Με σερί 4-0 η εθνική ομάδα προηγήθηκε 6-2 στην πρώτη επίθεση της β' περιόδου και έκλεισε το πρώτο μισό στο 11-5 και αμέσως μετά στο 12-7 και στο 14-8, με το παιχνίδι να κυλά στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 3-6, 3-3, 1-4.

Γεωργία (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ραζμάζντε, Ακχβλεντιάνι, Νταντβάνι, Σουσιασβίλι 1, Μπιτάτζε, Γιέλατσα 6, Τκεσελασβίλι, Τζιχτσιαρένκα 1, Ιμναΐσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Βάσιτς, Πιέσιβατς 1, Καπανάτζε.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς (4/12 αποκρούσεις, 33,3%), Γενηδουνιάς 3/3, Σκουμπάκης 1/3, Καλογερόπουλος 2/3, Φουντούλης 2/5, Παπαναστασίου 1/4, Δερβίσης 1/3, Αργυρόπουλος 3/4, Γκίλλας 1/1, Κάκαρης 3/6, Νικολαΐδης 1/4, Βλαχόπουλος 0/2, Τζωρτζάτος (2/3 αποκρούσεις. 66,7%).


Η βαθμολογία
(3η αγωνιστική)

1.Ιταλία 6*
2.Ελλάδα 6
-------------------
3.Ουγγαρία 3*
4.Γεωργία 0
*Σε δύο αγώνες

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα