Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Η Ιταλία και Ουγγαρία «έστειλαν» την Ελλάδα σε χιαστί αγώνα στο Ζάγκρεμπ

Δημήτρης Ντζάνης
Η Ιταλία «έστειλε» την Ελλάδα σε χιαστί αγώνα στο ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ

bet365

Η Ιταλία ηττήθηκε από την Ουγγαρία με 10-5 και η Ελλάδα θα χρειαστεί αγώνα χιαστί για την πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος σαν να βιάστηκε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Γεωργίας, να πει πως «με τη νίκη αυτή είμαστε στους οκτώ και έχουμε τρεις ημέρες μέχρι την Παρασκευή να προετοιμάσουμε το παιχνίδι μας για τον προημιτελικό».

Κι αυτό γιατί στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τον Β' όμιλο η Ουγγαρία νίκησε την Ιταλία με 10-5, για να έρθουν τα πάνω κάτω στην τελική κατάταξη.

Η Ελλάδα πήρε την 3η θέση και θα χρειαστεί να δώσει αγώνα χιαστί την Πέμπτη (11/1) με την 2η ομάδα του Δ' ομίλου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Ολλανδία, κάτι που θα οριστικοινηθεί την Τρίτη (9/1) με την ολοκλήρωση των ομίλων της Division 2.

H Ιταλία έχασε τόσο όσο για να πέσει στη 2η θέση και να αποφύγει προημιτελικό με τη Σερβία, που πλέον θα βρει μπροστά της η Ουγγαρία.

Η νίκη της Ουγγαρίας έφερε τριπλή ισοβαθμία με Ιταλία και Ελλάδα στους 6β. Οι Μαγυάροι νικώντας τους Ιταλούς με +5 και έχοντας χάσει από την Ελλάδα με 10-8 τελείωσαν στα μεταξύ τους παιχνίδια με +3 στο goal average και πήραν την 1η θέση.

Οι Ιταλοί νικώντας την Ελλάδα με 15-8 και χάνοντας από την Ουγγαρία τελείωσαν με διαφορά +2, τερμάτισαν στη 2η θέση.

Η Ελλάδα τελείωσε με -5, μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας με 10-8 και την ήττα από την Ιταλία με 15-8.

Η Ιταλία με ήττα μέχρι και τέσσερα γκολ από την Ουγγαρία θα παρέμενε στην 1η θέση, με την Ουγγαρία στη 2η, όμως δέχθηκε το 10ο γκολ από τον Άνταμ Νάγκι τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και όλα άλλαξαν.

Τώρα η Ελλάδα, στα προημιτελικά την Παρασκευή (11/1) θα παίξει με τον 2ο του Α' ομίλου (Ισπανία ή Κροατία).


Η κατάταξη του Β' ομίλου

1.Ουγγαρία 6
2.Ιταλία 6
----------------
3.Ελλάδα 6
4.Γεωργία 0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα