Ελλάδα - Γαλλία 15-7: Πανηγυρικά στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού και ραντεβού με την Ισπανία

Δημήτρης Ντζάνης
Η Ειρήνη Νίνου

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών έστησε πάρτι με τη Γαλλία, νίκησε με 15-7 και πέρασε στα ημιτελικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Η εθνική ομάδα έμεινε χωρίς γκολ για οκτώ λεπά απέναντι στη Γαλλία, αλλά δεν της στοίχισε, επικράτησε με 15-7 και πήρε μια πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν.

Η Ελλάδα για διαδοχική διοργάνωση και 7η συνολικά στην ιστορία της βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία την Πέμπτη (11/1, 20:00, ΕΡΤ3), από την οποία είχε ηττηθεί στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης στο Σπλιτ το 2022.

Ντόχα και οι ευκαιρίες για το Παρίσι

Η Ελλάδα με τη νίκη επί της Γαλλίας εξασφάλισε το μίνιμουμ από το ταξίδι στο Αϊντχόφεν, την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ακολουθεί τον Φεβρουάριο στην Ντόχα.

Εφόσον η πρωταθλήτρια κόσμου και γηπεδούχος Ολλανδία βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου (13/1), η Ελλάδα θα δώσει ένα διπλό ραντεβού με την Ισπανία, για την πρόκριση για 5η φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μα πάνω από όλα για την κατάκτηση του ΕΝΟΣ εισιτηρίου που δίνει αυτό το πρωτάθλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Οι Ολλανδία και Ισπανία ως φιναλίστ στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα είναι ήδη στο Παρίσι. Νέος δικός τους τελικός τώρα στο Αϊντχόφεν, σημαίνει για την Ελλάδα πως θα έχει μια δεύτερη ολυμπιακή ευκαιρία στον μικρό τελικό.

Το απευκταίο σενάριο για την εθνική ομάδα είναι να τερματίσει στην 4η θέση, τότε η πρόκριση για το «Παρίσι 2024» θα πάει σε μια από τις Ιταλία ή Ουγγαρία, που θα παίξουν ημιτελικό με την Ολλανδία.

Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (4-16 Φεβρουαρίου) για να παίξει για ένα από τα δύο τελευταία εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με Νίνου και Σάντα στο κρίσιμο σημείο

Ο Τεό Λοράντος και οι παίκτριες της Γαλλίας έβαλαν δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο στην Ελλάδα.

Η εθνική ομάδα άρχισε καλά, με γκολ από τις Ξενάκη και Ελευθερία Πλευρίτου (2) προηγήθηκε 3-0 στα 4:16 πριν από το τέλος της 1ης περιόδου.

Μετά ο διακόπτης γύρισε, η Γαλλία κράτησε ανέπαφη την εστία της για οκτώ αγωνιστικά λεπτά και στο ίδιο διάστημα με γκολ από την αρχηγό Λουί Ζιλέ προσπερνούσε με 4-3.

Η αλάνθαστη μέχρι εκείνο το σημείο Ειρήνη Νίνου ισοφάρισε 4-4, με την Μπουλουμπακτσί να δίνει το τελευταίο προβάδισμα στη Γαλλία, 5-4.

Στα τελευταία 88 δευτερόλεπτα της β' περιόδου, η Στεφανία Σάντα (επέστρεψε στη 13άδα) και η Νίνου έφεραν την ανατροπή (6-5). Ήταν τα γκολ που έφεραν την ηρεμία και άλλαξαν τον αγώνα, η Ελλάδα έτρεξε σερί 6-0, ξέφυγε με 10-5 και όλα στα τελευταία 8,5 περίπου λεπτά έγιναν πιο απλά.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου.

Γαλλία (Λοράντος): Ρικρό, Αντρέ, Αρτνί, Μπουλουμπακτσί 1, Ζιλέ 1, Χέρτζκα, Νταλουίν 1, Μπατού 1, Βερνού, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντολέ 2, Μαρτινό-Περέ.

Προημιτελικά (Τρίτη 9/1)
Ισπανία - Κροατία 17-6 (5)
Ολλανδία - Μ. Βρετανία 25-6 (6)
Ελλάδα - Γαλλία (7)
21:30 Ιταλία - Ουγγαρία (8)

Ημιτελικά (Πέμπτη 11/1)
Ολλανδία - Νικητής 8
Ισπανία - Ελλάδα

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα