Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Με την Ιταλία για το χάλκινο και το Παρίσι η Ελλάδα στο Αϊντχόφεν

Δημήτρης Ντζάνης
Η Χρυσή Διαμαντοπούλου

bet365

Η Ολλανδία είδε και έπαθε για να νικήσει την Ιταλία με 7-6 και να περάσει στον τελικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν. Η Ιταλία με την Ελλάδα στον μικρό τελικό και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ολλανδία έφθασε στα όριά της, όμως πέτυχε αυτό που ήθελε η Ελλάδα, νίκησε την Ιταλία με 7-6 και προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν.

Ετσι το Σάββατο (13/1, 21:30) θα συναντήσει την Ισπανία στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, όπως και πέρυσι στη Φουκουόκα, όταν οι «οράνιες» έγιναν πρωταθλήτριες κόσμου.

Παράλληλα, το συγκρότημα που προπονεί ο Ευάγγελος Δουδέσης, έδωσε στην εθνική μας ομάδα τη 2η ευκαιρία που ζητούσε μετά τη βαριά ήττα από την Ισπανία.

Η Ελλάδα και η Ιταλία το Σάββατο (13/1, 20:00) θα παίξουν τον δικό τους τελικό στο Αϊντχόφεν, η νικήτρια θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και μαζί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η χαμένη θα έχει την τελευταία της ευκαιρία σε τρεις εβδομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Και σε αυτό το παιχνίδι ο Ιταλός τεχνικός, Κάρλο Σίλιπο δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο παίκτριες, τις Κλαούντια Μαρλέτα και Ντομιτίλα Πικότσι, που αποβλήθηκαν στον αγώνα με την Ολλανδία.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Ιταλία όπως και στον ημιτελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα (ήττα με 9-8), έβαλε πολύ δύσκολα στις πρωταθλήτριες κόσμου.

Οι άμυνες έπαιξαν τον πρώτο ρόλο με το 1ο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 2-2 και ίδιο αριθμό σουτ (3/15) για κάθε ομάδα.

Η Ιταλία στο 3ο οκτάλεπτο προηγήθηκε 4-3 με τη Βιακάνα, η Ολλανδία προσπέρασε 5-4, με την Μπετίνι να ισοφαρίζει 5-5, πριν από το 4ο οκτάλεπτο.

Εκεί η Κένινγκ στην παίκτρια παραπάνω (7:33) και η Φαν ντερ Σλοτ (1:54) έδωσαν προβάδισμα νίκης στην Ολλανδία με 7-5.

Η Μπιανκόνι μείωσε σε 7-6 (1:10), όμως το σουτ ισοφάρισης από την Μπετίνι στα 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος δεν βρήκε στόχο.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-2, 2-1

Ολλανδία (Δουδέσης): Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ 2, Φαν ντε Κρατς 2, Μουλχούιζεν 1.

Ιταλία (Σίλιπο): Αβένιο 1, Μπετίνι 1, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Βιακάβα 1.


Το πρόγραμμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου

Μικρός τελικός
20:00 Ελλάδα - Ιταλία

Μεγάλος τελικός
21:30 Ισπανία-Ολλανδία

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα