Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός 8-15: Εντυπωσιακό το πρώτο τρίποντο στο Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
O Nτίνος Γενηδουνιάς

bet365

Ένα τρίλεπτο και το επιθετικό ξέσπασμα σε αυτό, έδωσε την ώθηση στον Ολυμπιακό να πατήσει γκάζι και να νικήσει τη Σαμπαντέλ με 15-8 στην Καταλωνία, ανεβαίνοντας στην κορυφή του 4ου ομίλου στο Champions League

Ο Ολυμπιακός για 13 αγωνιστικά λεπτά δεν είχε ρυθμό απέναντι στη Σαμπαντέλ, όμως στο τελευταίο τρίλεπτο πριν από το ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν μπροστά τις τουρμπίνες και μη τους είδατε, πέρασμα με 15-8 από την Καταλωνία και προσπέρασμα στην κορυφή στον 4ο όμιλο του Champions League, μετά τη 2η αγωνιστική.

Με το δίποντο από την πρεμιέρα κόντρα στην Πρίμορατς στον Πειραιά (νίκη στα πέναλτι) και το πρώτο τρίποντο στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός έγινε το αφεντικό στον όμιλο, για την πρόκριση από την 1η θέση, στα προημιτελικά της διοργάνωσης.


Μουδιασμένη αρχή και το μεγάλο ξέσπασμα

Η απουσία αγώνων φάνηκε ξανά στον Ολυμπιακό και η Σαμπαντέλ με τον ενθουσιασμό της έδρας και της δικής της νικηφόρας πρεμιέρας επί της Σαβόνα, το εκμεταλλεύτηκε.

Διατηρώντας ανέπαφη την εστία της για εννέα και πλέον αγωνιστικά λεπτά προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο οκτάλεπτο και διατήρησε αυτό το προβάδισμα στα 3:19 πριν από το τέλος του β' οκταλέπτου.

 


Σε εκείνο το σημείο το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό στον παραπάνω από τον Δημήτρη Νικολαΐδη, όχι απλά σταμάτησε το δυστοκία των «ερυθρόλευκων», αλλά σήμανε και την αρχή της κυριαρχίας. Μέχρι να ολοκληρωθεί το οκτάλεπτο ο Ολυμπακός με σερί 4-0 προσπέρασε με 5-3.

Αυτό ήταν, η ψυχολογία άλλαξε και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να ακολουθήσουν στο σκορ τον Ολυμπιακό, ένα νέο 4-0 στο δεύτερο μισό της 3ης περιόδου, έφερε τον Ολυμπιακό στο 11-6.

Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν ένα σωρό κόντρες, απογοητεύτηκαν, κουράστηκαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού, απόλυτοι κυρίαρχοι στο νερό, έφθασαν στο επιβλητικό 15-8.

Για την 3η αγωνιστική θα υποδεχθούν την ιταλική Σαβόνα στις 30 Οκτωβρίου στον Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-4, 3-6, 2-4

Σαμπαντέλ (Χοακίν Κολέτ): Λόριο, Μπόουεν, Ασένσιο 1, Σούτσε 1, Μπονέτ, Βαλέρα 3, Μπαρόσο, Ρενζούτο, Αβέρκα 1, Πέρεζ, Κόρες, Μπούστος 2, Τέκλας.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Πούρος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Γούβης, Δήμου 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Τζωρτζάτος.

Η βαθμολογία
(2η αγωνιστική)

1.Ολυμπιακός 5
2.Σαμπαντέλ 3
3.Πρίμορατς 1*
4.Σαβόνα 0*
*Με παιχνίδι λιγότερο


@Photo credits: INTIME, Νίκος Βήχος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LEN CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα