Champions League: Οι Άλιμος και Ολυμπιακός σε νέα κόντρα στην πρεμιέρα των ομίλων

Δημήτρης Ντζάνης
Οι Άλιμος και Ολυμπιακός σε νέα κόντρα

bet365

Ο Άλιμος, μετά το πρωτάθλημα, «φιλοξενεί» τον Ολυμπιακό στον Πειραιά στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Champions League γυναικών.

Μέσα σε διάστημα εννέα ημερών ο Ολυμπιακός θα... φιλοξενηθεί ξανά από τον Άλιμο, αυτή τη φορά σε μια κόντρα με άρωμα ευρωπαϊκό και με μια σημαντική διαφορά.

Η φάση των ομίλων του Champions League γυναικών ξεκινά το Σάββατο (26/10) και ο αγώνας θα γίνει στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά (18:00) για τον 3ο όμιλο, με τον Άλιμο τυπικά γηπεδούχο, καθώς έπρεπε να δηλώσει ως έδρα κλειστό κολυμβητήριο.

Ο Άλιμος την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ηττήθηκε από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με 12-10 για τη 2η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1, με το ίδιο σκορ έφυγε με άδεια τα χέρια και από τη Βουλιαγμένη την Τετάρτη (23/10) επίσης για το πρωτάθλημα και στις τάξεις του θέλουν να κλείσει με μια επιτυχία ο κύκλος των τριών μαζεμένων ντέρμπι. Ο όμιλος θα ανοίξει νωρίτερα στην Ολλανδία, με τον αγώνα της Ντονκ απέναντι στη Ρόμα.

Στη μάχη και η Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη αρχίζει τη δική της προσπάθεια από την Καταλωνία, όπου θα αντιμετωπίσει την Τεράσα, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου, όπου δεσπόζει η παρουσία της Σαμπαντέλ, που θα φιλοξενηθεί από την ουγγρική Ντουναουιβάρος.

 

Η ομάδα του Λαιμού έχει ξεκινήσει τη σεζόν με επτά νίκες, οι τέσσερις στα προκριματικά στο Champions League κι άλλες τρεις στο πρωτάθλημα με τελευταία και πιο σημαντική αυτή επί του Αλίμου.

Αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής

Το σύστημα διεξαγωγής αλλάζει σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν οι πρώτες ομάδες των ομίλων βρέθηκαν τον Απρίλιο στο Final 4 της Βαρκελώνης , με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να μπει σφήνα ανάμεσα στις τρεις ισπανικές ομάδες (Σαμπαντέλ, Ματαρό, Σαν Αντρέου).

Στον ημιτελικό και με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να κάνει το παιχνίδι της ζωής της (επτά γκολ), οι «ερυθρόλευκες» είχαν νικήσει τη Ματαρό με 16-12, όμως στον τελικό η Σαμπαντέλ επικράτησε με 16-10, φθάνοντας για 7η φορά στην ευρωπαϊκή κορυφή, μια λιγότερη από την πολυνίκη Οριτσόντε Κατάνια.

Τώρα, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων την 1η Μαρτίου, οι δύο πρώτες ομάδες ανά όμιλο θα παίξουν στα προημιτελικά (21 και 29 Μαρτίου) και οι νικήτριες θα δώσουν ραντεβού στο Final 4 (2-3 Μαΐου).

Tο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Α' Όμιλος

  • Τεράσα-Βουλιαγμένη (19:00)
  • Ντουναουιβάρος-Σαμπαντέλ (19:00)

Β' Όμιλος

  • Πόλαρ Μπίαρς-Ματαρό (14:00)
  • Φερεντσβάρος-Πάντοβα (19:00)

Γ' Όμιλος

  • Ντονκ Γκούντα - Ρόμα (15:00)
  • Άλιμος-Βουλιαγμένη (18:00)

Δ' Όμιλος

  • Οριτσόντε Κατάνια-Ουίπεστ
  • Σαν Αντρέου-Βαζούτας (18:00)


@Photo credits: INTIME, Δημήτρης Σαρελάς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LEN CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα