Βγαίνει το εισιτήριο της Ωκεανίας στην υδατοσφαίριση γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Δημήτρης Ντζάνης
Η εθνκή ομάδα πόλο γυναικών της Αυστραλίας

bet365

H Αυστραλία αναμένεται να τσεκάρει σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες με τη Νέα Ζηλανδία το εισιτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το 4ο εισιτήριο για το τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα βγει από την Ωκεανία και τους αγώνες ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Tα δύο εθνικά συγκροτήματα θα αναμετρηθούν στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας σε μια σειρά στις δύο νίκες και θα γίνουν την Παρασκευή (11/8), το Σάββατο (12/8) και αν χρειαστεί την Κυριακή (13/8).

Μη πρόκριση της Αυστραλίας θα συνιστά τεράστια έκπληξη. Προέρχεται από την εξαιρετική της παρουσία και την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, εκεί όπου η Νέα Ζηλανδία ήταν στην 11η θέση.

Η Αυστραλία δεν έχει λείψει από τα τουρνουά γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων, κατακτώντας το χρυσό στο 1ο που έγινε στο Σίδνεϊ το 2000, έχουν επίσης δύο χάλκινα (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012).

Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει πάει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μετρά 13 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια από την Αυστραλία από το 1979 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, όταν η Αυστραλία επικράτησε με 14-5 για το παγκόσμιο κύπελλο.

Τα 10 εισιτήρια για το Παρίσι

*Διοργανώτρια χώρα: Γαλλία

*Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φουκουόκα: Ολλανδία, Ισπανία

*Ασιατικοί Αγώνες: Χανγκζού (Κίνα) 23 Σεπτεμβρίου-8 Οκτωβρίου 2023: 1 Εισιτήριο

*Παναμερικανικοί Αγώνες Σαντιάγκο (Χιλή) 22-28 Οκτωβρίου 2023: 1 Εισιτήριο

*Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νετάνια (Ισραήλ) 3-16 Ιανουαρίου 2024: 1 Εισιτήριο

*Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ντόχα (Κατάρ) 2-18 Φεβρουαρίου: 2 Εισιτήρια

*Αφρικανικοί Αγώνες: 1 Εισιτήριο

*Αγώνες Ωκεανίας: Αυστραλία-Ν. Ζηλανδία (11-12-13/8) 1 Εισιτήριο

Photo Credit: Water Polo Australia

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα