Οι ΗΠΑ έκλεισαν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο πόλο ανδρών

Δημήτρης Ντζάνης
 Οι ΗΠΑ έκλεισαν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο πόλο ανδρών

bet365

Oι ΗΠΑ νικώντας τη Βραζιλία με 17-7 στον τελικό των Παναμερικανικών Αγώνων εξασφάλισαν την πρόκριση και στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Μετά τις γυναίκες, οι ΗΠΑ «σφράγισαν» την πρόκριση και στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Οι ΗΠΑ νίκησαν τη Βραζιλία με 17-7 στον τελικό των Παναμερικανικών Αγώνων στο Σαντιάγκο της Χιλής και έκλεισαν θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Μπόουεν και Ντοντ πέτυχαν από τρία γκολ, ενώ επτά αποκρούσεις είχε ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ και του ΓΣ Περιστερίου, Ντρου Χόλαντ.


Οι ομάδες που έχουν προκριθεί

Οι ΗΠΑ έγιναν η 5η χώρα που εξασφάλισε την παρουσία της στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι άλλες είναι η διοργανώτρια Γαλλία, οι Ουγγαρία και Ελλάδα (παγκόσμιο πρωτάθλημα Φουκουόκα) και η Ιαπωνία (Ασιατικούς Αγώνες Χανγκζού).

Κατόχους αναμένουν επτά ακόμα εισιτήρια: Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό τέσσερα θα δοθούν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (2-18 Φεβρουαρίου 2024), ενώ από μια θέση θα πάρουν η Ωκεανία, η Αφρική και η Ευρώπη.

Εδώ υπάρχει το ζήτημα πως τόσο για την Ωκεανία, όσο και για την Αφρική δεν έχουν ανακοινωθεί αγώνες πρόκρισης, ενώ εκκρεμεί και η οριστική απόφαση αν, πού και πότε θα γίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά την απόφαση της European Aquatics να μη διεξαχθεί στη Νετάνια του Ισραήλ. Εκτός αν και αυτά τα τρία εισιτήρια δοθούν μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Photo Credit: Luiza Moraes

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα