Καμπάνια για τους παίκτες της Προ Ρέκο: «Στο Παρίσι δεν θέλω να βλέπω κανέναν στο κινητό του»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Σάντρο Καμπάνια

bet365

Ο τεχνικός της Ιταλίας, Σάντρο Καμπάνια, θέλοντας να προλάβει καταστάσεις, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους επτά παίκτες της Προ Ρέκο που θα έχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Προ Ρέκο και η διαφαινόμενη διάλυση της ομάδας, μετά την αποχώρηση του επί σειρά ετών χρηματοδότη, Γκαμπριέλε Βόλπι, μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στις τάξεις της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Οι επτά παίκτες από τους 13 παίκτες ανήκαν ή τυπικά ανήκουν ακόμη στην Προ Ρέκο, όταν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάντρο Καμπάνια έκανε την τελική επιλογή.

Οι Φραντσέσκο Κοντέμι, Μάρκο ντελ Λούνγκο, Γκονζάλο Ετσενίκε, Αντρέα Φοντέλι, Ματέο Ιόκι-Γκράτα, Νίκολας Πρεσιούτι και Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο είναι η επτάδα της Προ Ρέκο, με τον Ντι Φούλβιο να έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να παραμείνει στην ομάδα.

Ο Καμπάνια θέλοντας να προλάβει όποιες δυσάρεστες εξελίξεις στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκαθάρισε τη θέση του: «Πρώτα από όλα ας δούμε τη θετική πλευρά της κρίσης στην Προ Ρέκο, αν μπορούμε να το ορίσουμε σε αυτή τη βάση. Η εταιρεία ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, χωρίς να δημιουργεί ψευδείς προσδοκίες.

Είναι προφανές ότι οι παίκτες δεν μπορούν να είναι ήρεμοι, αλλά τους έχω προειδοποιήσει, έρχονται Ολυμπιακοί Αγώνες, αν κάποιος σκοπεύει να ψάξει για άλλη ομάδα, να το κάνει σε σαράντα οκτώ ώρες ή να περιμένει μέχρι τις 12 Αυγούστου. Στο Παρίσι δεν θέλω να βλέπω κανέναν στο κινητό του» είπε ο 61χρονος τεχνικός από το Παλέρμο, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Gazzetta dello Sport.

Η Ιταλία βρίσκεται στον Α' Όμιλο, μαζί με την Ελλάδα, την Κροατία, τη Ρουμανία, τις ΗΠΑ και το Μαυροβούνιο.

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πέντε χώρες κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις, η Κροατία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Ελλάδα. Αυτές πιστεύω πως έχουν και τον πρώτο λόγο στο Παρίσι.

Αουτσάιντερ θεωρώ τη Σερβία και τις ΗΠΑ και μετά τη Γαλλία και το Μαυροβούνιο» πρόσθεσε ο Καμπάνια, που θα βρεθεί ως τεχνικός για 6η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώτα με την Ελλάδα (2004, 2008)Ν κι έπειτα με την Ιταλία, κατακτώντας το ασημένιο στο Λονδίνο το 2012 και το χάλκινο στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Στο μεταξύ ιταλικοί σύλλογοι έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον για τους παίκτες της Προ Ρέκο.

Την Πέμπτη (18/7) η Μπρέσια δήλωσε ότι «είναι έτοιμη να υποδεχθεί στο ρόστερ της παίκτες που θα αποχωρήσουν από την πρωταθλήτρια Ιταλίας και που θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενισχύοντας την εθνική αθλητική κληρονομιά του υψηλότερου επιπέδου». Δημοσίευμα της Il Giornale di Brescia, αναφέρει ότι οι Κανέλα, Κοντέμι και Ιόκι-Γκράτα βρίσκονται στο στόχαστρο της Μπρέσια.

@Photo credits: eurokinissi, Ισμήνη Βλασσοπούλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα