Ολυμπιακοί Αγώνες Ελλάδα - Σερβία 11-12: Αυτοκτονία και εκτός ημιτελικών

Δημήτρης Ντζάνης
hellas

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο δέχθηκε γκολ δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και γνώρισε την ήττα με 12-11 από τη Σερβία, μένοντας εκτός ημιτελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το όνειρο μεταλλίου για την εθνική ομάδα πόλο στο Παρίσι «έσβησε» με έναν τρόπο που θα «στοιχειώνει» το εθνικό συγκρότημα για χρόνια.

Ο Νίκολα Γιάκσιτς με σουτ από τα 10 περίπου μέτρα, δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, έστειλε την μπάλα στο βάθος της ελληνικής εστίας και με αυτόν τον απίθανο τρόπο η Σερβία νίκησε την Ελλάδα με 12-11, περνώντας στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Τέσσερα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Αγγελος Βλαχόπουλος είχε την ψυχραιμία να ισοφαρίσει στον παίκτη παραπάνω για το 11-11 κι όλα έδειχναν πως ο προημιτελικός θα κρινόταν στα πέναλτι. Ομως ακολούθησε το γκολ εφιάλτης.

Ο προημιτελικός, που είχε άρωμα από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, είχε θεωρητικό φαβαρί την Ελλάδα, όμως οι Σέρβοι απέδειξαν πως έχουν το μέταλλο των πρωταθλητών.

Η εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στον μεγάλο σκόρερ των Σέρβων, ο Ντούσαν Μάντιτς τελείωσε τον αγώνα με 5/6 σουτ και αποδείχθηκε πως δεν είναι καλό να έχεις τον ρόλο του φαβορί.

Η εθνική ομάδα γνώρισε μια τεράστια απογοήτευση, αντίστοιχη της ήττας από τη Ρωσία στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τώρα θα κληθεί να δώσει στο Παρίσι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, που μοιάζουν και είναι μαρτύριο.

Ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος

Στο πρώτο οκτάλεπτο η εθνική ομάδα είχε συνεχώς το προβάσισμα. Ο Παπανικολάου με γκολάρα από τα 2μ. άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεση, ο Βλαχόπουλος με πανέμορφη εκτέλεση από τα 6μ. έκανε το 2-1 (4:15) και ο Φουντούλης με εκτέλεση πέναλτι, έγραψε το 3-2 (3:13).

Όμως οι Σέρβοι είχαν ισάριθμες απαντήσεις, με τον Στραχίνια Ράσοβιτς να ισοφαρίζει σε 3-3 από την περιφέρεια στα 00:35, για το σκορ του 1ου οκταλέπτου.

Με τον Μάντιτς να τελειώνει φάση στον παίκτη παραπάνω, προσπέρασαν με 4-3 στην αρχή της β' περιόδου, όμως η απάντηση ήταν άμεση, με τον Κάκαρη να εκτελεί από τα 2μ. για το 4-4.

Η Σερβία με το 3ο γκολ στον παραπάνω έκανε το 5-4 με τον Στραχίνια Ράσοβιτς, όμως ο Παπαναστασίου ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο για το 5-5 (5:01).

Ο Μάντιτς βρήκε τον χώρο και εκτέλεσε από τα 6μ. για το 6-5 (3:35), που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς από πλευράς εθνικής ομάδας έγιναν πολλά λάθη στην επίθεση, τελειώνοντας το ημίχρονο με 5/17 σουτ.

Ο Κάκαρης πήρε το πέναλτι από τον Νίκολα Γιάκσιτς και ο Γενηδουνιάς το μετέτρεψε σε γκολ για το 6-6 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Ο διεθνής φουνταριστός κέρδισε νέο πέναλτι στα 5:11, όμως ο Βλαχόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα, Φιλίποβιτς.

Σε εκείνο το σημείο ο Σκουμπάκης πήρε πάνω του την εθνιική ομάδα, με τρία δικά του γκολ (ένα στα ίσα, δύο στον παραπάνω) έδωσε ισάριθμες φορές το προβάδισμα στην εθνική ομάδα, που μπήκε στην 4η περίοδο με το υπέρ της 9-8. Εκεί οι Σέρβοι με δυο γκολ στον παραπάνω, έμειναν ζωντανοί 10-10, ο Μάντιτς έκανε το 11-10 στα 2:33, για να ακολουθήσει το δραματικό φινάλε.

Η εθνική ομάδα την Παρασκευή (9/8) θα παίξει με τον ηττημένο του προημιτελικού ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3,΄4-2, 2-4

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Σερβία (Στεβάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Στραχίνια Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ντράσοβιτς, Νίκολα Γιάκσιτς 1, Βίτσο 1, Ούμποβιτς, Πέταρ Γιάκσιτς, Βίτκορ Ράσοβιτς 3, Μίσοβιτς.

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Τα προημιτελικά

Κροατία - Ισπανία 10-8 (4)
Ελλάδα - Σερβία 11-12 (1)
20:00 ΗΠΑ - Αυστραλία (2)
21:35 Ιταλία - Ουγγαρία (3)

Παρασκευή 9 Αυγούστου


Θέσεις 5-8
Ελλάδα - Ηττημένος 2
Ισπανία - Ηττημένος 3

Τα ημιτελικά
Σερβία - Νικητής 2
Νικητής 3 - Κροατία

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα