Ολυμπιακοί Αγώνες: Με την Αυστραλία η Ελλάδα για τις θέσεις 5-8

Δημήτρης Ντζάνης
Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών θα παίξει με την Αυστραλία στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια κατάταξης για τις θέσεις 5-8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Αυστραλία θα είναι η πρώτη αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, την Παρασκευή (9/8), στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι Αυστραλοί στον δικό τους προημιτελικό, ηττήθηκαν από τις ΗΠΑ με 11-10 στα πέναλτι, κανονικός αγώνας 7-7, παρότι η ομάδα της Ωκεανίας έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω.

Ο προημιτελικός με τις ΗΠΑ, άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Αυστραλία, που προηγήθηκε με 2-1, ενώ 33 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της 1ης περιόδου ο Χούπερ αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση και οι ΗΠΑ για τέσσερα λεπτά αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο.

Ο Παβιλάρντ με το πέναλτι, που επέφερε η ποινή, έκανε το 3-1, έφθασε το σκορ στο 5-2, στα 5:42 πριν από τη λήξη της β' περιόδου, όμως ο αγώνας άλλαξε.

Οι ΗΠΑ χωρίς να δεχθούν γκολ για 19 περίπου λεπτά, πέτυχαν σερί 4-0 και προσπέρασαν με γκολ του Ντάουμπε με 6-5, 6:03 πριν από τέλος.

Ο Παβιλάρντ με δύο γκολ έφερε την Αυστραλία ξανά σε θέση βολής με 7-6 (1:53), όμως ο Μπόουεν έκανε το 7-7 (00:32), στέλνοντας τον προημιτελικό στα πέναλτι.

Εκεί, ο Έτριαν Ουάινμπεργκ απέκρουσε δύο πέναλτι, έναντι ενός του Νικ Πόρτερ, και ο Βάβιτς ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση, στέλνοντας τις ΗΠΑ στην τετράδα.

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Τα προημιτελικά

Κροατία - Ισπανία 10-8 (4)
Ελλάδα - Σερβία 11-12 (1)
ΗΠΑ - Αυστραλία 11-10 πέν. (2)
21:35 Ιταλία - Ουγγαρία (3)

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Θέσεις 5-8
Ελλάδα - Αυστραλία
Ισπανία - Ηττημένος 3

Τα ημιτελικά
Σερβία - ΗΠΑ
Νικητής 3 - Κροατία

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα