Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ουγγαρία στα ημιτελικά με ήρωα τον Βόγκελ

Δημήτρης Ντζάνης
Ιταλία - Ουγγαρία πολο

bet365

Ο Σόμα Βόγκελ με τρεις αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι χάρισε τη νίκη της Ουγγαρίας επί της Ιταλίας με 12-10 (καν. αγ. 9-9) για την πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Δραματικός ήταν και ο τέταρτος προημιτελικός του τουρνουά υδατοσφαίρισης που κρίθηκε στα πέναλτι με την Ουγγαρία να νικά την Ιταλία με 12-10 (καν. αγ. 9-9) και να επιστρέφει στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2008 και το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο.

Στη διαδικασία των πέναλτι έδρασε ξανά ο σπεσιαλίστας Σόμα Βόγκελ, ο Ούγγρος τερματοφύλακας απέκρουσε τα τρία από τα τέσσερα πέναλτι των Ιταλών και τις εκτελέσεις των Ντι Φούλβιο, Φοντέλον και Ντι Σόμα.

Στην απέναντι εστία ο Ντελ Λούνγκο και ο Νικόζια απέκρουσαν τα πέναλτι των Βάργκα και Φέκετε, όμως δεν ήταν αρκετό.

Οι Ιταλοί δικαίως διαμαρτυρήθηκαν για την αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Κοντέμι, στα 2:24 πριν από το τέλος του β' οκταλέπτου. Ο παίκτης σε σουτ, που έγινε γκολ, στο κατέβασμα του χεριού χτύπησε στο πρόσωπο τον Μάνχερτζ.

Το γκολ για το 3-3 δεν μέτρησε, ο Μάνχερτζ εκτελώντας το πέναλτι έκανε το 4-2, όμως οι Ούγγροι δεν εκμεταλεύτηκαν το αριιθμητικό πλεονέκτημα για τέσσερα γκολ.

Όχι μόνο δεν πέτυχαν γκολ, αλλά η Ιταλία με πρωταγωνιστές τους Ετσενίκε και Ντι Φούλβιο προσπέρασε με 6-4. Ο Ζάλανκι με δύο γκολ κράτησε την Ουγγαρία μειώνοντας σε 6-5 και 7-6.

Στο 4ο οκτάλεπτο η Ουγγαρία προσπέρασε 9-8 (2:50) με γκολ των Ζάλανκι και Μάνχερτζ, η Ιταλία ισοφάρισε με τον Πρεσιούτι σε 9-9 (1:23), ενώ στην εκπνοή του αγώνα ο Ντελ Λούγνκο νίκησε σε φάση τετ α τετ τον Μάνχερτζ.

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Τα προημιτελικά

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Θέσεις 5-8

  • Ελλάδα - Αυστραλία
  • Ισπανία - Ιταλία

Τα ημιτελικά

  • Σερβία - ΗΠΑ
  • Ουγγαρία - Κροατία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα