Ολυμπιακοί Αγώνες: O απίστευτος τρόπος διαμαρτυρίας της Ιταλίας

Δημήτρης Ντζάνης
H εθνική ομαδα της Ιταλίας

bet365

Οι Ιταλοί, στον αγώνα με την Ισπανία, επέλεξαν έναν πρωτόγνωρο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για όσα συνέβησαν στον προημιτελικό με την Ουγγαρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στην La Defense Arena πριν και στα πρώτα λεπτά του αγώνα της Ιταλίας και της Ισπανίας, στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μετά τα όσα συνέβησαν με τις διαιτητικές αποφάσεις στον προημιτελικό της Ιταλίας με την Ουγγαρία, οι Ιταλοί προχώρησαν σε μια διαμαρυρία.

Αρχικά, τη στιγμή ανάκρουσης του εθνικού ύμνου οι παίκτες γύρισαν την πλάτη τους στους διαιτητές και στην επιτροπή του αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Κοντέμι κέρδισε το πρώτο σπριντ, με τους παίκτες της Ισπανίας σε μια κίνηση αλληλεγγύης να μη διεκδικούν την μπάλα.

Ο Σάντρο Καμπάνια αμέσως κάλεσε τάιμ άουτ, με τον Κοντέμι να βγαίνει μόνος του από το νερό, σαν να αυτοαποβάλλεται και τον Ντι Φούλβιο να μένει σκόπιμα εκτός αγώνα για τα πρώτα τέσσερα λεπτά.

Όλα αυτά αποτέλεσαν έναν τρόπο διαματυρίας των Ιταλών, απέναντι στα όσα συνέβησαν στον αγώνα με την Ουγγαρία και έχει σημαδέψει τον τουρνουά ανδρών.

Η λάθος απόφαση των διαιτητών Μίσκοβιτς και Αλεξαντρέσκου να αποβάλλουν τον Κοντέμι χωρίς αντικατάσταση στον προημιτελικό με την Ουγγαρία, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.

Η ιταλική ομοσπονδία (FIN) άσκησε έντανση, ζητώντας την επανάληψη του αγώνα, που απέρριψε η Επιτροπή Εφέσεων της World Aquatics, αλλά η FIN έχει ήδη αποφασίσει να προσφύγει στο CAS. Η World Aquatics έπαυσε τους διαιτητές από τη συνέχεια του τουρνουά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την ιταλική πλευρά.

Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με την Ισπανία να νικά 11-9 και να περιμένει την Ελλάδα ή την Αυστραλία στον αγώνα για την 5η θέση.

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα