Δημήτρης Νικολαΐδης στο Gazzetta: «Να επιστρέψουμε με μετάλλιο από τη Φουκουόκα»

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης και ο Γιώργος Δερβίσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

bet365

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης μέσα από το Gazzetta σηματοδοτεί τον στόχο της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021 και το ιστορικό ασημένιο μετάλλιο από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, ο Δημήτρης Νικολαΐδης και ο Κωνσταντίνος Κάκαρης κλήθηκαν να αντικαταστήσουν στο δίδυμο των φουνταριστών τους Κωνσταντίνο Μουρίκη και Χριστόδουλο Κολόμβο, που αποχώρησαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το πρώτο αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα ενθαρρυντικό με τους δυο παίκτες στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας τους να φορούν το χάλκινο μετάλλιο από το περσινή διοργάνωση στη Βουδαπέστη.

Και οι δυο γεννημένοι το 1999, με τον Νικολαΐδη να είναι μεγαλύτερος κατά 22 ημέρες, έρχονται από μια εντυπωσιακή σεζόν σε συλλογικό επίπεδο. Ο Κάκαρης την εξαργύρωσε και από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ θα φορά το σκουφάκι της πρωταθλήτριας Ευρώπης Προ Ρέκο.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης που έφθασε με τη Βουλιαγμένη να παίξει ημιτελικό στο Champions League, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οδεύει προς τον Ολυμπιακό.

national team water polo

Όμως για τους δύο φουνταριστούς που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, μπροστά τους υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση, το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, με το τουρνουά των ανδρών να αρχίζει τη Δευτέρα (17/7).

Ο στόχος της εθνικής ομάδας διπλός, να διεκδικήσει μετάλλιο σε διαδοχική διοργάνωση και να φθάσει στα τέσσερα, μετά τα χάλκινα στο Μόντρεαλ (2005), στο Καζάν (2015) και πέρυσι στη Βουδαπέστη.

Παράλληλα ξεκινά και η περίοδος ολυμπιακής πρόκρισης για το «Παρίσι 2024» και από το πρωτάθλημα στη Φουκούοκα οι δυο ομάδες που θα φθάσουν μέχρι τον τελικό θα έχουν εξασφαλίσει το ταξίδι για την «πόλη του Φωτός».

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα για την πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς, ξέρουμε ότι αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και το αποδεικνύουμε κάθε φορά, θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να παίζουμε όλο και καλύτερα, θέλουμε να επιστρέψουμε με μετάλλιο από τη Φουκουόκα και να κάνουμε ξανά υπερήφανη τη χώρα μας. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια, θα προσπαθήσουμε για το μέγιστο αποτέλεσμα» δήλωσε στο Gazzetta o Δημήτρης Νικολαΐδης λίγο πριν από το μακρύ ταξίδι μέχρι το νότιο άκρο της Ιαπωνίας.

«Θα παίξουμε και για τον Άγγελο»

Η εθνική ομάδα ταξίδεψε χωρίς ένα από τα βασικότατα στελέχη της, τον οργανωτή στο παιχνίδι της Άγγελο Βλαχόπουλο, που έμεινε στην Αθήνα εξ αιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας του.

«Ό,τι συνέβη περισσότερο μας επηρέασε ψυχολογικά, έχουμε ένα έξτρα κίνητρο να παίξουμε και για τον Άγγελο, καλούμαστε να καλύψουμε την απουσία του από αυτό το πρωτάθλημα, θα αγωνιστούμε και για αυτόν σαν να είναι εκεί μαζί μας» δήλωσε ο 24χρονος διεθνής φουνταριστός.

nikolaidis kakaris
Από αριστερά, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος και Τζωρτζάτος με το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

«Είμαστε συγκάτοικοι στην τρέλα»

Από την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να λείψει ο Κωνσταντίνος Κάκαρης και το πώς λειτουργούν ως το νέο δίδυμο φουνταριστών στην εθνική ομάδα.
Ο Δημήτρης Νικολαΐδης μάς λέει: «Είμαστε το νέο δίδυμο, είμαστε συγκάτοικοι, είμαστε συγκάτοικοι στην τρέλα (σ.σ. γέλια). Με τον Κωνσταντίνο έχουμε πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ μας, είμαστε στο άνθος της αθλητικής μας ηλικίας, έχουμε πολλά χρόνια ακόμα μπροστά μας.

Συμφωνώ, καλούμαστε να συνεχίσουμε μια μακρά παράδοση που έχουν δημιουργήσει στη θέση μας μεγάλα ονόματα. Ναι, αντικαταστήσαμε δύο πολύ καλούς φουνταριστούς, τους Μουρίκη και Κολόμβο που κατάφεραν πολλά, αυτοί με τη σειρά τους είχαν πάρει τη σκυτάλη από άλλους σπουδαίους, όπως ο Αφρουδάκης, ο Βλοντάκης.

Πιστεύω πως έχουμε ένα άγχος, γιατί η παρουσία τους άφησε ένα στίγμα στην εθνική ομάδα, θα προσπαθήσουμε να τους ξεπεράσουμε.

Η συμμετοχή και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι το μεγάλο όνειρο, η προσπάθεια αρχίζει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, η επόμενη χρονιά έχει ευρωπαϊκό, παγκόσμιο ξανά και θέλουμε να ολοκληρωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την όρεξη που έχουμε και τη χημεία που υπάρχει στην ομάδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα