Ελλάδα - Μαυροβούνιο 10-9: Με γκολάρα α λα... Μέσι, η Ελλάδα στην τετράδα του κόσμου

ελλαδα

bet365

Ο Δημήτρης Σκουμπάκης πετυχαίνοντας το γκολ της ζωής του, χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα επί του Μαυροβούνιου με 10-9 και την πρόκριση στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φουκουόκα.

Η Ελλάδα νίκησε το Μαυροβούνιο 10-9 και είναι στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ένας αμυντικός, ο Δημήτρης Σκουμπάκης πέτυχε το γκολ της ζωής του, από απίθανη γωνία στα 56'' πριν από το τέλος, πετυχαίνοντας το γκολ που έστειλε την Ελλάδα για δεύτερη σερί διοργάνωση στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Σκουμπάκης θα έχει να θυμάται αυτή τη φάση στα 56 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Ο 25χρονος αμυντικός μέχρι τώρα, στα τέσερα παιχνίδια της εθνικής ομάδας είχε επιχειρήσει δύο σουτ και είχε σκοράρει ένα γκολ.

Παρόλα αυτά το σύστημα στην επίθεση παραπάνω σαν να χτίστηκε γι αυτόν, πήρε την μπάλα πλάγια αριστερά και την κάρφωσε στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Τεσάνοβιτς για το 10-9.


Στην τελευταία επίθεση το οριζόντιο δοκάρι «σφράγισε» την πρόκριση για την εθνική ομάδα. Το Μαυροβούνιο έπαιξε παραπάνω, ο Πέρκοβιτς βρέθηκε απέναντι στον Μάνο Ζερδαδά, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στα 00:16 και κάπου εκεί το θρίλερ ολοκληρώθηκε.

Η εθνική ομάδα για δεύτερη σερί διοργάνωση είναι στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πέρυσι στη Βουδαπέστη έπαιξε ημιτελικό με την Ιταλία, δεν τα κατάφερε, την Πέμπτη (27/7, 11:00) περιμένει -ξανά- την Ιταλία ή τη Σερβία σε ένα παιχνίδι που θα δώσει στον νικητή και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.


Σόου από Γενηδουνιά, εγγύηση ο Ζερδεβάς

Ο πρώτος χρονικά προημιτελικός ήταν ένα ντέρπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, με 5/7 γκολ συνολικά, ήταν αυτός που έδωσε επιθετικά τις λύσεις στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς να χάσει σουτ άνοιξε το σκορ με πέναλτι, έκανε το 2-0 στην κόντρα, το 4-2 στα ίσα και το 6-3 στον παίκτη παραπάνω (1:25 της β' περιόδου).

Οι Μαυροβούνιοι σκόραραν μόνο στον παραπώνα στο πρώτο ημίχρονο (6-4) και στο 3ο οκτάλεπτο πλήρωσαν την επιθετική επιπολαιότητα των παικτών της εθνικής ομάδας.

Ο Μάνος Ζερδεβάς, που είχε 9/18 αποκρούσεις, κράτησε την εθνική ομάδα σε κρίσιμα σημεία. Με τον Γενηδουνιά να κάνει το 7-5, η εθνική ομάδα διατήρησε το προβάδισμα στην αρχή της 3ης περιόδου. Παρόλα αυτά οι Μαυροβούνιοι βρήκαν τις λύσεις, και με τα γκολ των Ράντοβιτς και Ουκρόπινα επέστρεψαν για τα καλά (7-7).

Τα γκολ ανάσα του Αργυρόπουλου

Το ντέρμπι κορυφώθηκε, με τον Στέλιο Αργυρόπουλο να αναλαμβάνει δράση για το 8-7 με πέναλτι και το 9-8 στον παίκτη παραπάνω στα 6:04, πριν ο Σάιτς ισοφαρίσει από τα 2μ. στα 5:45 και φθάσουμε στο γκολ από τον Σκουμπάκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος.

Μαυροβούνιο (Βλαντιμίρ Γκοΐκοβιτς): Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Ντζούρο Ράντοβιτς 2, Ουκρόπινα 3, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Βασίλιγιε Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς.

Προημιτελικοί
Τρίτη 25 Ιουλίου

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 10-9
10:30 Ιταλία - Σερβία (6)
12:00 Ουγγαρία- ΗΠΑ (7)
13:30 Ισπανία - Γαλλία (8)

Ημιτελικοί
Πέμπτη 27 Ιουλίου

11:00 Ελλάδα – Νικητής 6
12:30 Νικητής 7 – Νικητής 8


Photo Credit: Yoshihiro Nomura

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα