Πόλο: Τα τελευταία εισιτήρια που κρίνονται στην Ντόχα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δημήτρης Ντζάνης
H Αλεξάνδρα Ασημάκη με την εθνική ομάδα

bet365

Πιοες χώρες στους άνδρες και ποιες στις γυναίκες αναζητούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα τα τελευταία εισιτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

H νίκη της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών επί της Ιταλίας με 7-6 στις 13 Ιανουαρίου στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν «σφράγισε» την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Έτσι η ελληνική υδατοσφαίριση, για πρώτη φορά μετά το Αθήνα 2004, θα έχει εκπροσώπηση σε άνδρες και γυναίκες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που ξεκινά την Παρασκευή (2/2) στην Ντόχα, θα κριθούν τα τελευταία εισιτήρια στα τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η εθνική ομάδα ανδρών έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση με τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, είναι μια από τις οκτώ χώρες που είναι ήδη στο Παρίσι. Η εθνική ομάδα γυναικών έγινε η 8η που «σφράγισε» το εισιτήριο για τη γαλλική πρωτεύουσα.

Στους άνδρες απομένουν να δοθούν άλλες τέσσερις θέσεις και στις γυναίκες άλλες δύο για να ολοκληρωθεί η σύνθεση των ολυμπιακών τουρνουά.

Αυτά τα εισιτήρια θα κριθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα και λίγο πολύ η κατάσταση είναι ξεκάθαρη για το πού θα πάνε.

Στους άνδρες η Σερβία, η Ιταλία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο είναι οι επικρατέστερες για τα τέσσερα εισιτήρια.

Στις γυναίκες η Ιταλία και η Ουγγαρία έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά εδώ ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς θα παρουσιαστεί ο Καναδάς (7ος πέρυσι στη Φουκουόκα) και ίσως η Νέα Ζηλανδία.

Ποιες χώρες έχουν προκριθεί

Άνδρες (12 θέσεις)

1.Γαλλία (Διοργανώτρια)
2.Ουγγαρία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023)
3.Ελλάδα (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023)
4.Ιαπωνία (Ασιατικοί Αγώνες 2022)
5.ΗΠΑ (Παναμερικανικοί Αγώνες 2023)
6.Ισπανία (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024)
7.Νότια Αφρική (Αφρική)
8.Αυστραλία (Ωκεανία)

Γυναίκες (10 θέσεις)
1.Γαλλία (Διοργανώτρια)
2.Ολλανδία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023)
3.Ισπανία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023)
4.Αυστραλία (Αγώνες πρόκρισης Ωκεανίας 2023)
5.Κίνα (Ασιατικοί Αγώνες 2022)
6.ΗΠΑ (Παναμερικανικοί Αγώνες 2023)
7.Nότια Αφρική (Αφρική)
8.Ελλάδα (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα