Ισπανία - Ελλάδα 16-8: Πρώτη ήττα η Εθνική γυναικών στο παγκόσμιο της Ντόχα

Δημήτρης Ντζάνης
H Νίνου

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε από την Ισπανία με 16-8 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα, προβληματίζοντας με την εικόνα της.

Όπως και πριν από τέσσερις εβδομάδες στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν, έτσι και τώρα στην Ντόχα η εθνική ομάδα πόλο γυναικών ελάχιστα μπόρεσε να κοντράρει την Ισπανία, γνωρίζοντας την ήττα με 16-8 για στη 2η αγωνιστική των ομίλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Τώρα στην πρωτεύουσα του Κατάρ κρινόταν η πρώτη θέση στον Β' όμιλο, με την Ισπανία να εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, τη Δευτέρα (12/2).

Εχοντας εκτός 13άδας τις Ελευθεριάδου και τη Χυδηριώτη, που ταλαιπωρούνται από ίωση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά το 1ο οκτάλεπτο ήταν κακό σε άμυνα και επίθεση. Τώρα στην 3η αγωνιστική με αντίπαλο την Κίνα, θα πρέπει να κρατήσει τη 2η θέση, που θα της φέρει πιο βατό αντίπαλο στα χιαστί παιχνίδια του Σαββάτου (10/2) στον χιαστί αγώνα για την είσοδο στα προημιτελικά.

Η Ισπανία με σερί 4-0 προηγήθηκε με 5-3 στα μισά της 2ης περιόδου, πήρε τα ηνία του αγώνα και από τη στιγμή που οι παίκτριες της Ελλάδας πετούσαν τη μια μετά την άλλη τις επιθέσεις στον παραπάνω, δεν απειλήθηκαν. Εκλεισαν το ημίχρονο στο 7-5 και με σερί 3-0 ξέφυγαν με 10-5, 1:41 πριν από τέλος της 3ης περιόδου, φθάνοντας με άνεση στο 14-7 και στο τελικό 16-8.


Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-2, 5-2

Ισπανία (Οκα): Έστερ, Εσπάρ 2, Ορτίθ 4, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Έλενα Ρουίθ 1, Φόρκα 2, Κάμους, Γκαρσία 3, Λέιτον 2, Τέρε, Αριάντα Ρουίθ, Πιράλκοβα 1.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά.

Η βαθμολογία στον Β' Όμιλο

1.Ισπανία 6
-----------------
2.Ελλάδα 3
3.Κίνα 2
---------------
4.Γαλλία 1

*Η 3η αγωνιστική (Πέμπτη 8/2): 18:00 Ισπανία-Γαλλία, 19:30 Ελλάδα-Κίνα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα