Ελλάδα - Κίνα 22-9: Σοβαρές στην... αγγαρεία στην Ντόχα

Δημήτρης Ντζάνης
Η Βασιλική Πλευρίτου

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών νίκησε την Κίνα με το εντυπωσιακό 22-9 και θα παίξει με το Καζακστάν για την πρόκριση στα προημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών κυριάρχησε επί της Κίνας με 22-9 και θα έχει τον εύκολο δρόμο για την πρόκριση στα προημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Ελλάδα με τη δεύτερη νίκη της, διατήρησε τη 2η θέση στον Β' όμιλο, που σημαίνει πως το Σάββατο (10/2, 15:00) θα αντιμετωπίσει το ανίσχυρο Καζακστάν για μια θέση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Εκεί τη Δευτέρα (12/2, 19:30) θα ακολουθήσει το ντέρμπι με την Ιταλία, σε μια επανάληψη του μικρού τελικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, που έφερε την ολυμπιακή πρόκριση για την εθνική ομάδα. Σε αυτό το ντέρμπι η Ιταλία θα είναι αυτή που θα αναζητά τη νίκη για τη δική της πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντίθετα η Κίνα παρέμεινε στην 3η θέση και στο δικό της χιαστό παιχνίδι θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ολλανδία.

Μετά την ήττα από την Ισπανία η εθνική ομάδα ξέσπασε απέναντι στην Κίνα, σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε. Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας άρχισαν εντυπωσιακά, τελείωσαν το 1ο οκτάλεπτο στο 7-2, δεν σταμάτησαν σε άμυνα και επίθεσε σε ένα παιχνίδι που είχε τρελό ρυθμό.

Προοδευτικά η διαφορά άνοιξε, το ημίχρονο έκλεισε στο 11-4, ξεπέρασε τα 10 γκολ στο 3ο οκτάλεπτο με γκολ από την Ασημάκη (15-5), για να έρθει το τελικό 22-9.

Μελανό σημείο του αγώνα, η αποβολή με αντικατάσταση της Έλενας Ξενάκη, μαζί με τη Νονγκ, για μία αψιμαχία που είχαν στην 4η περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνίδα φουνταριστή δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με το Καζακστάν, αλλά μικρό το κακό.

Τα οκτάλεπτα: 7-2, 4-2, 6-1, 5-4.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου 4, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά 2.

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Τζιακί Ζανγκ, Σιγιά Γιαν, Τζινγκ Γιαν 2, Ντουνχουάν Σιονγκ 1, Σιγιούν Γουάνγκ, Γιγουέν Λου, Χουάν Γουάνγκ, Ζεγουέν Ντενγκ 3, Σανφένγκ Νονγκ, Ζικί Λι, Τζινγκ Ζανγκ 2, Γουενσίν Ντονγκ, Χουάν Γουάνγκ

Η βαθμολογία στον Β' Όμιλο
1.Ισπανία 9
---------------
2.Ελλάδα 6
3.Κίνα 2
---------------
4.Γαλλία 1

Τα χιαστί παιχνίδια
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

11:00 Ολλανδία-Κίνα (1)
15:00 Καζακστάν-Ελλάδα (2)
16:30 Αυστραλία-Μ. Βρετανία (3)
18:00 Νέα Ζηλανδία-Καναδάς (4)


Οι προημιτελικοί
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

15:00 ΗΠΑ-Νικητής 3
16:30 Ισπανία-Νικητής 4
18:00 Ουγγαρία-Νικητής 1
19:30 Ιταλία-Νικητής 2

@Photo credits: eurokinissi, Στέλιος Στεφάνου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα