Κάρλο Σίλιπο: «Τώρα η εκδίκηση με την Ελλάδα»

Δημήτρης Ντζάνης
Κάρλο Σίλιπο: «Τώρα η εκδίκηση με την Ελλάδα»

bet365

Τη στιγμή που η ιταλική υδατοσφαίριση θρηνεί τον θάνατο του Τζουζέπε Λα Ντέλφα, ο τεχνικός της εθνικής πόλο γυναικών Κάρλο Σίλιπο αναφέρθηκε στον επικείμενο προημιτελικό με την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Στην ιταλική υδατοσφαίριση η Πέμπτη (8/2) είναι μια ημέρα πένθους, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τζουζέπε Λα Ντέλφα σε ηλικία 54 ετών, ο άνθρωπος που δούλεψε από διάφορες θέσεις στην Οριτσόντε Κατάνια (προπονητής, τεχνικός διευθυντής) για να δημιουργηθεί η ομάδα που έφθασε σε οκτώ Champions League και σε 23 εθνικούς τίτλους στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Γνωρίζοντας τα άσχημα μαντάτα στις τάξεις της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών της Ιταλίας, δεν είχαν καμία διάθεση για πολλά λόγια, μετά τη νίκη επί του Καναδά με 12-8, που έφερε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος και το επερχόμενο ντέρμπι με την Ελλάδα, τη Δευτέρα (12/2).

Μόνο ο τεχνικός Κάρλο Σίλιπο στο τέλος των δηλώσεών του έκανε αναφορά στον αγώνα με την Ελλάδα, λέγοντας: «Θα είναι μια νέα μάχη με την Ελλάδα, αλλά θα θέλαμε να πάρουμε εκδίκηση για τον αγώνα της 3ης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Στις 13 Ιανουαρίου η εθνική ομάδα νικούσε την Ιταλία με 7-6 στο Αϊντχόφεν κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και μαζί την ολυμπιακή πρόκριση.

Τώρα, για την Ιταλία ο προημιτελικός με την Ελλάδα σημαίνει και ολυμπιακή πρόκριση, καθώς ο Καναδάς, που επίσης ψάχνει ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης, θα παίξει προημιτελικό με την Ισπανία.

«Πάνω από όλα ήθελα να αγκαλιάσω την οικογένεια του Τζουζέπε Λα Ντέλφα και της Οριτσόντε, για τον χαμό ενός αγαπημένου φίλου. Θα μας στηρίξει από εκεί ψηλά μαζί με την Μπάρμπαρα Μπουφαντέρτσι (team manager της εθνικής γυναικών που πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο), που νιώθουμε πάντα ότι είναι παρούσα» ήταν η πρώτη αναφορά από τον Σίλιπο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα