Ισπανία - Ελλάδα 10-9: Κρίμα κι άδικο, εκτός βάθρου στο παγκόσμιο

Δημήτρης Ντζάνης
Η Ελλαδα

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών άξιζε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, όμως το έχασε με πικρό και άδικο τρόπο από την Ισπανία στην εκπνοή με 10-9.

Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών άξιζαν να είναι στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ντόχα, έχασαν τον ημιτελικό από την Ουγγαρία στα πέναλτι και τώρα ήρθε η ήττα με έναν πικρό, σκληρό και ίσως άδικο τρόπο, από την Ισπανία με 10-9 στο παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο.

Η εθνική ομάδα επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και με το σκορ στο 9-9 πήρε την κατοχή τής μπάλας, βγάζοντας άμυνα στην παίκτρια λιγότερο. Η Αλεξία Καμμένου έδωσε τις οδηγίες για το πώς θα εκδηλωνόταν η επίθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά «στο τέλος, στο τέλος», ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα σουτ από ισπανικής πλευράς.

Mε την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου να έχει περάσει στην επίθεση, για να υπάρξει υπεραρυθμία, οι παίκτριες της εθνικής ομάδας δεν πρόλαβαν καν να αλλάξουν πάσα.

Σφύριγμα για παράβαση στα 2μ .στη Σταματοπούλου και αίφνης ένα χαμός στην πισίνα, δυο, τρεις Ελληνίδες να προσπαθούν να αποτρέψουν τη Φόρκα να σκοράρει από το κέντρο της πισίνας στην κενή ελληνική εστία, με την Ελενα Ρουίθ να αρπάζει την μπάλα, και προλαβαίνοντας το χρονόμετρο να διαμορφώνει το 10-9, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον δραματικό μικρό τελικό.

Μετά τις βαριές ήττες από την Ισπανία, τις τελευταίες εβδομάδες (13-5 στον ημιτελικό στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και 16-8 στη φάση των ομίλων στην Ντόχα) οι παίκτριες της εθνικής ομάδας εμφανίστηκαν ανταγωνιστικές απέναντι στις δευτεραθλήτριες κόσμου και πάλεψαν μέχρι το τέλος για το χάλκινο μετάλλιο.

Με την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου να κάνει τον αγώνα της ζωή της και να αποχωρεί τραυματισμένη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, οι παίκτριες της εθνικής ομάδας έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 9-6, στα 6:27 πριν από το τέλος, όμως δεν τα παράτησαν. Ο «κεραυνός» της Ελευθερίας Πλευρίτου από τον κεντρικό άξονα στα 4:56, για το 9-7 έδωσε νέα ελπίδα στην εθνική ομάδα και ένα λεπτό μετά η Νίνου σκοράροντας στον παραπάνω για το 9-8, έβαζε ξανά την Ελλάδα στο κόλπο. Οι Ισπανίδες τα είχαν χαμένα, η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι στα 2:47 και η Ειρήνη Νίνου με νέο γκολ έφερε τον αγώνα στα ίσα (9-9).

Ακολούθησαν η τρομερή επέμβαση από τη Διαμαντοπούλου στον λιγότερο, η χαμένη επίθεση με την Ξενάκη στα 53'', η αντικατάσταση της Διαμαντοπούλου και η τελευταία φάση του μικρού τελικού. Και στο τέλος οι διεθνείς παίκτριες να ξεσπούν σε λυγμούς και η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου να τα βάζει με τους διαιτητές.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3


Ισπανία (Οκα): Έστερ, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ελενα Ρουίθ 1, Πένα, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 3, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα