Τι συνέβη στην τελευταία φάση που έκρινε το χάλκινο μετάλλιο σε βάρος της Εθνικής γυναικών στην Ντόχα

Δημήτρης Ντζάνης
H Αλεξία Καμμένου

bet365

Το ρίσκο της Αλεξίας Καμμένου στην τελευταία φάση του μικρού τελικού με την Ισπανία και τι σφύριξαν οι διαιτητές σε βάρος της εθνικής ομάδας.

Η τελευταία φάση του μικρού τελικού της εθνικής ομάδας με την Ισπανία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα σηκώνει πολλή συζήτηση. Με το σκορ στο 9-9 η εθνική ομάδα κερδίζει την κατοχή της μπάλας, στα επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, με την ομοσπονδιακή τεχνικό Αλεξία Καμμένου να καλεί τάιμ άουτ.

Αφού έδωσε τις οδηγίες για τις θέσεις που θα έπαιρναν οι παίκτριες, η Καμμένου έδωσε -σωστά- την εντολή της ήταν σαφής «στο τέλος, στο τέλος» εννοώντας το σουτ να γίνει στο τέλος του χρόνου, προκειμένου να εκμηδενιστεί όποια πιθανότητα να υπάρξει σουτ από την πλευρά της Ισπανίας.

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή τεχνικός πήρε το ρίσκο να ανεβάσει στην επίθεση και την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου, έτσι ώστε να απασχολήσει Ισπανίδα παίκτρια και να υπάρξει υπεραρυθμία.

Ενα ρίσκο που, δυστυχώς, δεν βγήκε. Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της φάσης, η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας βρέθηκε εντός της γραμμής των 2μ., έμεινε εκεί για κάποια δευτερόλεπτα, με τους διαιτητές να καταλογίζουν το οφ σάιντ στα δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Μετά ακολούθησε ο χαμός στο κέντρο της πισίνας, με τις Βασιλική Πλευρίτου, Ξενάκη και τη Σταματοπούλου, που επέστρεφε, να πέφτουν πάνω στη Φόρκα και να τη βουλιάζουν, έτσι ώστε να μη σκοράρει στην κενή ελληνική εστία, αλλά την Έλενα Ρουίθ να γίνεται κάτοχος της μπάλας και στα τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου πριν από το τέλος, να πετυχαίνει το τελικό 10-9.

Γράψαμε για ρίσκο της Αλεξίας Καμμένου, που δεν βγήκε και ήταν η απόφαση να ανεβάσει την τερματοφύλακα στην επίθεση, και ήταν ρίσκο, γιατί το παιχνίδι ήταν στην ισοπαλία, η εθνική ομάδα δεν κυνηγούσε στο σκορ, στη χειρότερη περίπτωση ο αγώνας θα πήγαινε στα πέναλτι.

Από την άλλη υπάρχει η σκέψη, αν αυτή η αντίστοιχη φάση γινόταν με την Ελλάδα σε θέση άμυνας, θα σφυριζόταν σε βάρος της Ισπανίας η παράβαση των 2 μέτρων;

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα