Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου

Δημήτρης Ντζάνης
 Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου

bet365

Οι ΗΠΑ νικώντας την Ουγγαρία με 8-7 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Οι ΗΠΑ μετά την 5η θέση στη Φουκουόκα επέστρεψαν δριμύτερες στην Ντόχα και επικρατώντας επί της Ουγγαρίας με 8-7 έγιναν πρωταθλήτριες κόσμου για 8η φορά στην ιστορία τους και 5η στις τελευταίες έξι διοργανώσεις!

Οι Αμερικανίδες προηγήθηκαν 3-0 στο ξεκίνημα του αγώνα και 5-3 λίγο πριν τα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια έμειναν χωρίς για περίπου 14 λεπτά, με την Ουγγαρία να ισοφαρίζει σε 5-5. Η ομάδα του Άνταν Κρικόριαν «απάντησε» με σερί 3-0 και ξαναπέρασε μπροστά με 8-5, 3:47 πριν από τη λήξη, με την Ουγγαρία να πλησιάζει στο γκολ ένα λεπτό πριν το φινάλε, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει στην τελευταία επίθεση.

Η Ουγγαρία κατέκτησε το 3ο ασημένιο μετάλλιό της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (2-3-1) και η Ισπανία νικώντας στον μικρό τελικό την εθνική ομάδα, πήρε το πρώτο της χάλκινο μετάλλιο (1-3-1). Η Ολλανδία επικρατώντας της Αυστραλία με 10-8, κατέλαβε την 5η θέση.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 0-1, 3-2

ΗΠΑ (Κρικόριαν): Τζόνσον, Μάσελμαν 1, Πρέντις, Φέιταλ 3, Φλιν, Στέφενς 2, Ράνεϊ 1, Νιούσχουλ 1, Ρέμερ, Τζιλκράιστ, Λόνγκαν, Σέκουλιτς, Μαμολίτο.
Ουγγαρία (Μίχοκ): Μαγκιάρι, Ζίλαγκι, Βάλι, Γκουρισάτι 1, Μάχιου, Πάρκες 1, Κέζτελι 2, Λεϊμέτερ, Ριμπάνσκα, Φάραγκο 1, Γκάρντα 2, Νέζμελι, Χόρβατ.

@Photo credits: INTIME, Δημήτρης Σαρελάς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα