H Kροατία πρωταθλήτρια κόσμου στην Ντόχα

Δημήτρης Ντζάνης
Η Κροατία πρωταθλήτρια κόσμου στην υδατοσφαίριση ανδρών

bet365

Η Κροατία νικώντας την Ιταλία με 15-13 στα πέναλτι (καν. αγ. 11-11) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην υδατοσφαίριση ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Η Κροατία ήταν η θριαμβεύτρια απέναντι στην Ιταλία στον μεγάλο τελικό της υδατοσφαίρισης ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, επικράτησε με 15-13 στα πέναλτι (καν. αγώνας 11-11) και έγινε πρωταθλήτρια κόσμου για 3η φορά στην ιστορία της.

Από τη Μελβούρνη το 2007 και τη Βουδαπέστη το 2017 και στις δύο περιπτώσεις κόντρα στην Ουγγαρία, τώρα έφθασε στην κορυφή απέναντι στην Ιταλία. Η Κροατία έπιασε στα τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα την Ισπανία. Η Ιταλία έχασε την ευκαιρία να φθάσει στα πέντε χρυσά.

Ο τελικός χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα. Ο Χαρκόφ με δύο γκολ έκανε το 1-0 και το 2-1 για την Κροατία, όμως ο Φοντέλι με δύο γκολ έφερε την Ιταλία στο 3-2 στο 1ο οκτάλεπτο.

Στο 2ο οκτάλεπτο, με δυο σερί από τον Μάρινιτς-Κράγκιτς η Κροατία προσπέρασε 5-4, με τον Πρεσιούτι να διαμορφώνει το 5-5 στο πρώτο ημίχρονο. Στο 3ο οκτάλεπτο ήταν η σειρά για τον Φοντέλι να πετύχει δυο γκολ στη σειρά και η Ιταλία να προσπεράσει με 7-6. Ομως οι Βρίλιτς και Μπούριτς έφεραν την Κροατία στο 8-7, πριν οι φιναλίστ πάνε στο 4ο οκτάλεπτο.

Ο Μπίλιακα διατήρησε το +1 για την Κροατία 9-8 στα 5:10 πριν από το τέλος και ο Μάρινιτς-Κράγκιτς έγραψε το 10-9 στα 03:05.


Ο τελικός κορυφώθηκε, οι Κοντέμι (2:40) και Φοντέλι (1:40) έδωσαν ξανά την πρωτοπορία στην Ιταλία με 11-10, όμως ο Μπούριτς είχε την ψυχραιμία να σκοράρει απέναντι στον Ντελ Λούνγκο, να ισοφαρίσει 11-11 στα πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και ο πρωταθλητής κόσμου να αναδειχθεί στα πέναλτι.

Εκεί η Κροατία επικράτησε με 4-2, με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Μάτε Ανιτς να κάνει την καθοριστική απόκρουση στην εκτέλεση του Ντι Φούλβιο, τον Μάρκο Ζούβελα να νικά τον Τζανμάρκο Νικόζιαλ. στέλνοντας την Κροατία στην κορυφή του κόσμου.

Η Ισπανία νικώντας τη Γαλλία με 14-10 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, φθάνοντας στα 10 στα παγκόσμια πρωταθλήματα (3-4-3).

Τα πέναλτι

Μάρινιτς-Κράγκιτς 0-1
Φοντέλι 1-1
Φάτοβιτς Απόκρουση Ντελ Λούνγκο
Πρεσιούτι 2-1
Μπούριτς 2-2
Ετσενίκε Δοκάρι
Χαρκόφ 2-3
Ντι Φούλβιο Απόκρουση Ανιτς
Ζούβελα 2-4


Tα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-3, 4-3
Τα πέναλτι: 2-4

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Μαρτζιάλι 1, Φοντέλι 6, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 1, Μπρούνι, Ντι Σόμα, Βελότο, Νικόζια, Κοντέμι 1, Ιόκι-Γκράτα.

Κροατία (Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 2, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Λάζιτς, Μπίλιακα 1, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα, Μάρινιτς-Κράγκιτς 3, Βρίλιτς 1, Μπούτιτς, Χαρκόφ 4, Ανιτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα