Βασίλης Τόπαλος: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία ο Νίκος Γιδάκος της «Χρυσής Γωνιάς»

Βασίλης Τόπαλος: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία ο Νίκος Γιδάκος της «Χρυσής Γωνιάς»

bet365

Παραπέμφθηκε σε δίκη για το θάνατο του χρυσού πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου όπου έδωσε τον τελευταίο αγώνα της ζωής του.

Ο Νίκος Γιδάκος παραπέμπεται σε δίκη στις 17 Δεκεμβρίου 2024 για ανθρωποκτονία του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, του χρυσού πρωταθλητή Ευρώπης, μία κατηγορία που του ασκήθηκε έπειτα από τον θάνατο του νεαρού πυγμάχου μετά από αγώνα σπάρινγκ στο γυμναστήριό του («Χρυσή Γωνιά»), το οποίο όχι μόνο «δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας για τους αθλητές αλλά δεν έφερε ούτε άδεια λειτουργίας» σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο νεαρός πυγμάχος υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα στο Τζάνειο νοσοκομείο, γεγονός που συγκλόνισε την οικογένειά του αλλά και όλο τον αθλητικό κόσμο. Αμέσως μετά τον θάνατό του, ζητήθηκε ενδελεχής έρευνα από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας κατέθεσε αμέσως μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.


Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Νίκο Γιδάκο, ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου βασίζεται σε σημαντικές παραλείψεις που σχετίζονται με την ευθύνη του ως προπονητή και την ασφάλεια των αθλητών του. Η δίκη αναμένεται να επικεντρωθεί στις συνθήκες του σπάρινγκ, αν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας των αθλητών καθώς έπρεπε να παραβρίσκονταν στον χώρο γιατρός και διαιτητής, εξετάζοντας αν έγιναν παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.


Ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου έχει προκαλέσει θλίψη και οργή στην πυγμαχική κοινότητα, ενώ παράλληλα έχει ανοίξει συζητήσεις για την ανάγκη βελτίωσης των κανόνων ασφαλείας και της εποπτείας στους αθλητικούς χώρους. Πολλοί αθλητές και προπονητές έχουν εκφράσει τη θλίψη τους για την απώλεια του νεαρού πρωταθλητή, ενώ παράλληλα τίθενται ζητήματα προστασίας των νεαρών αθλητών και του σωστού τρόπου διεξαγωγής των σπάρινγκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα