Στίβος: Σούπερ Τσεχ με τρεις βολές άνω των 71μ. στον ίδιο αγώνα και Νο4 όλων των εποχών

ceh_kristian

bet365

Μια από τις κορυφαίες βολές όλων των εποχών στη δισκοβολία έριξε ο Σλοβένος Κρίστιαν Τσεχ, σε φοβερό αγώνα στην Εσθονία.

Την τέταρτη καλύτερη βολή όλων των εποχών έριξε ο 24χρονος δισκοβόλος Κρίστιαν Τσεχ, σε μίτινγκ στην Εσθονία την Παρασκευή 16/6.

Ο Τσεχ έστειλε τον δίσκο στα 71.86μ. έκανε νέο ατομικό ρεκόρ (είχε 71.27μ. από το 2022) και πέτυχε την τέταρτη καλύτερη βολή όλων των εποχών, ισοφαρίζοντας τους Ντάνιελ Σταλ (Σουηδία) και Γκερντ Ντούμτσεφ (Σοβιετική Ένωση). Στον ίδιο αγώνα ο Τσεχ είχε επίσης βολές στα 71.70μ. και 71.19μ., και έγινε ο πρώτος ρίπτης που ρίχνει τρεις βολές άνω των 71μ. στον ίδιο αγώνα, ενώ ο Σταλ ήταν δεύτερος στο μίτινγκ, με εξαιρετική βολή στα 71.45μ., για να γίνει ο πρώτος δισκοβόλος που ρίχνει βολή άνω των 71.40μ. και δεν κερδίζει τον αγώνα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Τσεχ, στον αγώνα του στο Τουρκού και το μίτινγκ Paavo Nurmi έριξε βολή στα 71.73μ., μετρήθηκε κανονικά όμως μετά του την ακύρωσαν καθώς οι κριτές θεώρησαν πως ήταν άκυρη. Ο Σλοβένος ρίπτης έκανε ένσταση, χωρίς αποτέλεσμα και γι’ αυτό επεδίωξε να ρίξει μία ακόμη καλύτερη βολή, όπως και έκανε.

Πλέον ο Τσεχ μπροστά του έχει τρεις αθλητές που έχουν βολές άνω των 73 μετρών, ένα φράγμα που φαίνεται πως μπορεί να καταρρίψει αργά ή γρήγορα καθώς είναι ακόμη αρκετά νέος (24).

Πολυαναμενόμενος είναι ο αγώνας μεταξύ του Τσεχ, του Σταλ και του νεαρού Μίκολας Αλέκνα -γιου του θρυλικού Βιρτζίλιους Αλέκνα- που όπως φαίνεται αργά ή γρήγορα θα συναντηθούν σε μίτινγκ του Diamond League.

@Photo credits: Instagram

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα