«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία ο Τιάγκο Μπραζ

Δημήτρης Ντζάνης
«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία ο Ντιάγκο Μπραζ

bet365

Ο Βραζιλιάνος ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, τέθηκε σε προσωρινή αναστολή για χρήση απαγορευμένης ουσίας, κινδυνεύει μέχρι και με τετραετή αποκλεισμό .

«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε ο Τιάγκο Μπραζ, με τον Βραζιλιάνο ολυμπιονίκη του επί κοντώ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, να τίθεται σε προσωρινή αναστολή από τη Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου και να κινδυνεύει με τιμωρία μέχρι και τέσσερα χρόνια.

Στον οργανισμό του 30χρονου αθλητή βρέθηκε η ουσία οσταρίνη, που είναι συμπλήρωμα για την ανάπτυξη μυϊκής μάζας. Η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (ΑΙU) δεν αποκάλυψε πότε πραγματοποιήθηκε το «θετικό» τεστ του Μπραζ, όμως προχώρησε στην προσωρινή αποβολή του.

Αυτό σημαίνει πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε οποιονδήποτε αγώνα πριν από την τελική απόφαση, που διεξάγεται σύμφωνα με τους Παγκόσμιους Κανόνες Αντιντόπινγκ του Αθλητισμού ή τον Κώδικα Δεοντολογίας Ακεραιότητας.

Ο Μπραζ έγινε Ολυμπιονίκης στην πατρίδα του το 2016, ξεπερνώντας τα 6.03μ. σε έναν επεισοδιακό τελικό, όταν οι Βραζιλιάνοι είχαν δημιουργήσει ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε βάρος του Ρενό Λαβιλενί, που διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο.

Πριν από δύο χρόνια ο Μπραζ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με 5.87μ., εκεί όπου ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν στην 4η θέση.

Πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, ήταν 2ος με 5.95μ., ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στο Γιουτζίν ήταν 4ος με 5.87μ. Φέτος στον ανοιχτό στίβο είχε ξεπεράσει τα 5.71μ., πριν από 12 ημέρες, στο Χορζόφ της Πολωνίας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα