Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Λάιλς θριαμβευτής στα 100μ. στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Λάιλς

bet365

Ο Νόα Λάιλς είναι ο νέος Ολυμπιονίκης στα 100μ. στην κούρσα της μιας ανάσας ο 27χρονος Αμερικανός έφθασε στην κορυφή του αγωνίσματος για πρώτη φορά στην καριέρα του, το χρυσό κρίθηκε με διαφορά πέντε χιλιοστών του δευτερολέπτου!

Ο Νόα Λάιλς στο Παρίσι έγινε ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, για την πιο λαμπρή στιγμή στην πορεία του.

Σε μια κούρσα που... έκοψε την ανάσα του πλανήτη, ο Λάιλς πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 9.79, όμως το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο φώτο φίνις, καθώς τον ίδιο χρόνο σημείωσε και ο Τζαμαϊκανός, Κισέιν Τόμπσον.

Eκεί το αποτέλεσμα ήταν υπέρ του 27χρονου Αμερικανού, κατά πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου, χαρίζοντας στον Λάιλς το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του, καθώς στο Τόκιο ήταν 3ος στα 200μ.

«Είναι αυτό που ήθελα, ήταν σκληρή μάχη, ήταν καταπληκτικοί αντίπαλοι. Όλοι ήρθαν προετοιμασμένοι για τον αγώνα και ήθελα να αποδείξω ότι είμαι ο άνθρωπος μεταξύ όλων αυτών, είμαι ο λύκος ανάμεσα στους λύκους», δήλωσε ο Λάιλς.

Παράλληλα, ο Λάιλς έφερε τις ΗΠΑ στην κορυφή στο αγώνισμα σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2004 και τη νίκη του Τζάστιν Γκάτλιν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο 21χρονος Κισέιν Τόμπσον στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, αφήνοντας στην 3η θέση τον Αμερικανό, Φρεντ Κέρλι (2ος στο Τόκιο), που τερμάτισε σε 9.81.

Η κατάταξη του τελικού

  • 1.Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) 9.79 (.784)
  • 2.Κισέιν Τόμσον (Τζαμάικα) 9.79 (.789)
  • 3. Φρεντ Κέρλι (ΗΠΑ) 9.81
  • 4. Ακάνι Σιμπίνε (Ν. Αφρική) 9.82
  • 5.Λαμόντ Τζέικομπς (Ιταλία) 9.85
  • 6.Λετσίλε Τεμπόγκο (Μποτσουάνα) 9.86
  • 7. Κένεθ Μπεντάρεκ (ΗΠΑ) 9.88
  • 8.Ομπλίκ Σεβίλ (Τζαμάικα) 9.91

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα