Καραλής: Πρωτιά με ρεκόρ στο Ζάγκρεμπ, δοκίμασε και στα 6,01μ.

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Εμμανουήλ Καραλής

bet365

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε την πρώτη θέση με ρεκόρ μίτινγκ στα 5,88μ., στο «74th Boris Hanžeković Memorial» του Ζάγκρεμπ, ενώ επιχείρησε τρεις φορές και στα 6,01μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει στις υψηλές πτήσεις, παρότι βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν ο 24χρονος εντυπωσίασε και στις εγκαταστάσεις στο Αθλητικό Πάρκο της Μλάντοστ στο Ζάγκρεμπ, κατακτώντας την πρώτη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,88μ. Ο Καραλής έκανε δικό του το ρεκόρ μίτινγκ, που είχε ο Αμερικανός, Κέι Σι Λάιτφουτ με 5,87μ. από το 2021.

Στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 6,01μ., με στόχο να βελτιώσει το ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ των 6,00μ. που είχε πετύχει πριν από 14 ημέρες στο Χορζόφ, όμως αυτή τη φορά το ρεκόρ δεν ήρθε.

Ο Καραλής άρχισε χωρίς προβλήματα από τα 5.58μ., χρειάστηκε 2ο άλμα στα 5,78μ., ενώ ξεπερνώντας τα 5,88μ. στο 3ο άλμα, άφησε στη 2η θέση τον Σαμ Κέντρικς. Ο Αμερικανός, έμεινε στα 5.78μ., αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 5,88μ.

Πιο πίσω ακολούθησαν ο Αμερικανός, Κάρσον Γουότερς και ο Ολλανδός, Μένο Φλόον με 5,68μ. Νωρίτερα στο σπουδαίο μίτινγκ στην πρωτεύουσα της Κροατίας, αγωνίστηκε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη σφυροβολία με 74,82μ.

@Photo credits: INTIME, ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα