Τεντόγλου στο Gazzetta: «Ο Φουρλάνι θα είναι θαύμα έστω και να με πλησιάσει στη Ρώμη»

Ο Μίλτος Τεντόγλου, με τον Ματία Φουρλάνι στο παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκώβης

bet365

Ο Μίλτος Τεντόγλου μέσα από το Gazzetta έστειλε το δικό του μήνυμα για την επικείμενη αναμέτρηση με τον 19χρονο Ιταλό, Ματία Φουρλάνι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος αθλητής με τρεις διαδοχικές νίκες στο μήκος στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με τα χρυσά μετάλλια στο Βερολίνο (2018) και στο Μόναχο (2022) ισοφάρισε τις δύο σερί νίκες του Κρεγκ Ράδερφοντ (2014, 2016) και διαδέχθηκε στην ευρωπαϊκή κορυφή τον Βρετανό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, ενώ γυρίζοντας πίσω στον χρόνο, μόνο ο πρώην Σοβιετικός, Ιγκόρ Τερ-Οβανεσιάν (1958, 1962) και προπολεμικά ο Γερμανός, Βίλχεμ Λάιχουμ (1934, 1938) έχουν πετύχει κάτι παρόμοιο.

Ο Ελληνας ολυμπιονίκης του Τόκιο είναι ένας από τους εννέα συνολικά παγκόσμιους πρωταθλητές της Βουδαπέστης, που θα δώσουν το «παρών» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Χωρίς συζήτηση ο Τεντόγλου είναι το μεγάλο όνομα στο μήκος, με τον Ιταλό, Ματία Φουρλάνι να μοιάζει με τη μεγαλύτερη απειλή.

Η πρώτη τους συνάντηση έβγαλε νικητή τον Τεντόγλου στις 2 Μαρτίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Ο 19χρονος Ιταλός, θα αγωνιστεί στην έδρα του, έχοντας πρόσφατο (15/5) το άλμα στα 8,35μ. στη Σαβόνα, βελτιώνοντας το παγκόσμιο εφηβικό ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μιλώντας στο Gazzetta, στη διάρκεια της Media day που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, πριν η 53μελής εθνική ομάδα αναχωρήσει για την «αιώνια» πόλη, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, λέγοντας: «Επειδή τελευταία βλέπω ότι με συγκρίνουν με τον μικρό, τον Ιταλό, τον Φουρλάνι και πως υπάρχει περίπτωση να με νικήσει, θα πω ότι θα είναι θαύμα έστω και να με πλησιάσει, δεν νομίζω ότι μπορεί να με πλησιάσει».


Αναλυτικά όσα είπε ο Τεντόγλου στο Gazzetta

  • Μίλτο, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι παραμονές του ευρωπαίκού πρωταθλήματος;

«Είμαι στα καλύτερά μου, υπάρχει ενθουσιασμός για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πάμε για το καλύτερο».

  • Νιώθεις πίεση, γιατί καλείσαι σε ένα ακόμα αγώνα να υπερασπιστείς τον τίτλο;

«Ποτέ δεν έχω νιώσει το βάρος πως πρέπει να υπερασπιστώ τίτλους, ίσως να το νιώσω στο Παρίσι, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

  • Το κίνητρο και το ζητούμενο για το ευρωπαϊκό ποιο είναι, η πρώτη θέση, η μεγάλη επίδοση;

«Το λέω και το ξαναλέω γιατί το πιστεύω, και συνήθως όταν λέω κάτι βγαίνει, νιώθω πολύ καλά στις προπονήσεις, χθες (σ.σ. Δευτέρα), για παράδειγμα, έκανα μια από τις καλύτερες προπονήσεις που έχω κάνει, ήμουν πολύ γρήγορος, αλτικός, είμαι έτοιμος για κάτι πολύ μεγάλο, απλά είναι η σωστή εκτέλεση και έγινε. Πιστεύω να το κάνω σε έναν αγώνα, όπως το ευρωπαϊκό»

  • Παίζει σημασία ότι είναι κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για να φορμαριστείς για δεύτερη φορά;

«Οχι, η χρονική απόσταση είναι μια χαρά, το έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν».

  • Τι υπόσχεση δίνεις για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προς τον κόσμο που σε παρακολουθεί;

«Δεν θα το πω σαν υπόσχεση, αλλά επειδή τελευταία βλέπω ότι με συγκρίνουν με τον μικρό, τον Ιταλό, τον Φουρλάνι και πως υπάρχει περίπτωση να με νικήσει, θα πω ότι θα είναι θαύμα έστω και να με πλησιάσει, δεν νομίζω ότι μπορεί να με πλησιάσει. Είναι ταλαντούχος, θα γίνει μεγάλος αθλητής, αλλά όχι ακόμα.

Στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι πραγματικά δύσκολο, γιατί φέτος οι Τζαμαϊκανοί φέτος είναι πολύ δυνατοί, τους παρακολουθώ, ενώ οι Κουβανοί δεν έχουν δείξει κάτι σημαντικό μέχρι τώρα».

@Photo credits: eurokinissi, Αντώνης Νικολόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα