Ελίνα Tζένγκο στο Gazzetta: «Να απολαύσω το ευρωπαϊκό, να μην αφήσω το άγχος να με καταβάλει»

 Ελίνα Tζένγκο στο Gazzetta: «Να απολαύσω το ευρωπαϊκό, να μην αφήσω το άγχος να με καταβάλει»

bet365

Η Ελίνα Τζένγκο είναι η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακoντισμό και μιλώντας στο Gazzetta, αναφέρθηκε στο πώς θα χρειαστεί να διαχειριστεί την παρουσία της στο ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Η Ελίνα Τζένγκο σε ηλικία 20 ετών κατέπληξε τους πάντες όταν στις 20 Αυγούστου 2022 έστειλε το ακόντιο στα 65,81μ. και στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου έγινε πρωταθήτρια Ευρώπης, η νεαρότερη αθλήτρια στο αγώνισμα που έφθασε στην ευρωπαϊκή κορυφή στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ακολούθησε μια περίοδος για την αθλήτρια διαχείρησης μιας τέτοιας επιτυχίας. Τώρα η Ελίνα Τζένγκο, που είναι μέλος της Team Future της Bwin, μετρά αντίστροφα για να βρεθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

«Νιώθω σε καλή κατάσταση, θέλω να πάω στη Ρώμη και να δώσω ό,τι καλύτερο έχω. Οχι δεν νιώθω άγχος, απλά αυτά τα έχω μπλέξει λίγο με τον εαυτό μου, τη διαχείριση των συναισθημάτων, ίσα ίσα θα πρέπει να σου δίνει κίνητρο και δύναμη. Όλοι οι αθλητές περνούν παρόμοιες στιγμές και είναι απόλυτα φυσιολογικό, θέλει δουλειά με τον εαυτό σου.

Οι δικοί μου άνθρωποι μου είπαν ότι θέλουν να με δουν χαρούμενη και να απολαύσω το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οπότε αυτό θα προσπαθήσω να κάνω, να μην αφήσω το άγχος να με καταβάλει» δήλωσε η αθλήτρια στο Gazzetta, στη διάρκεια της Media day της εθνικής ομάδας.

«Η προετοιμασία κύλησε καλά, βγήκε όπως έπρεπε, έχω κάνει αρκετούς αγώνες, ανεβαίνω σιγά σιγά. Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οπότε απαιτείται σωστός σχεδιασμός της προετοιμασίας» συνέχισε η αθλήτρια του ΑΣ Κένταυρου Χαλκιδικής.

Στην ερώτηση αν μπορεί να προβλέψει πού θα κριθούν τα μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Τζένγκο τόνισε: «Είναι το πώς θα ξυπνήσει ο καθένας την ημέρα του αγώνα, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Στις ρίψεις και ειδικά στον ακοντισμό είναι λίγο περίεργο, ίσως όποιος είναι καλύτερος εκείνη τη στιγμή σωματικά και ψυχολογικά».

Παράλληλα για την Ελίνα Τζένγκο υπάρχει και το κορυφαίο ραντεβού στο Παρίσι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα πάω πιο χαλαρή και αυτό ίσως με βοηθήσει, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, είναι μια κορυφαία διοργάνωση.

Είναι ιδιαίτερα σπουδαίο που θα έχουμε τόσο μεγάλη ομάδα στη Ρώμη, κάθε αγώνισμα θα έχει τη δική του κερκίδα. Καλό θα είναι να δίνεται η ευκαιρία στους αθλητές να έχουν την ευκαιρία να διεκδικούν την παρουσία τους σε μεγάλες διοργανώσεις».

@Photo credits: INTIME, Νίκος Βήχος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα