Ολίβια Φωτοπούλου στο Gazzetta Cyprus: «Περιμένω πώς και πώς να αγωνιστώ στη Ρώμη, το όριο για τους Ολυμπιακούς είναι ο στόχος μου»

ολιβια φωτο ευρωπαικο
Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης, μία εκ των εκπροσώπων της Κύπρου στη διοργάνωση, η Ολίβια Φωτοπούλου, μίλησε στο Gazzetta Cyprus για το πώς έχει εξελιχθεί για την ίδια η χρονιά έως τώρα, καθώς και για το «κυνήγι» της επίδοσης που θα τη στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ολίβια Φωτοπούλου, η κορυφαία Κύπρια σπρίντερ, διανύει μία εξαιρετική χρονιά με καλές επιδόσεις και μετάλλια, ωστόσο ο στόχος της παραμένει ένας: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.

Η 27χρονη αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη μίλησε στο Gazzetta Cyprus για τις προσδοκίες που έχει ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης, για την προετοιμασία που έχει κάνει για το μίτινγκ, καθώς και για το πώς έχει κυλήσει για την ίδια η σεζόν έως τώρα.

Πόσο δύσκολη ήταν για εσένα η σεζόν έως τώρα; Το πρόγραμμά σου είναι αρκετά βεβαρυμένο

«Ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι το φετινό πρόγραμμα θα είναι βεβαρυμένο γι’αυτό και χρειάστηκε μαζί με τον προπονητή μου να διαλέξουμε τους αγώνες που θα αγωνιστώ αφού από πέρυσι είχα το όριο για το Ευρωπαϊκό και φέτος κυνηγάμε βαθμολογία, αλλά περισσότερο μια καλή επίδοση.

Το 2024 ξεκίνησε με ένα πολύ δυνατό κλειστό το χειμώνα, αφού κατάφερα να κρατήσω σταθερές επιδόσεις στο 60αρι μου και να βελτιώσω το 200αρι μου. Για 6η φορά σημείωσα παγκύπριο ρεκόρ στα 200, είναι δικό μου το ρεκόρ, οπότε όταν κάνω ατομικό είναι και Παγκύπριο. Ο ανοιχτός θα πω πως ξεκίνησε καλά, αλλά φυσικά θα ηρεμήσω όταν δω τα 22 δευτερόλεπτα. Είμαι σίγουρη ότι θα τρέξω αρκετά καλά στο Ευρωπαϊκό.»

5

Έχεις μία ανοδική πορεία από πέρυσι το καλοκαίρι. Πέρα από την επικοινωνία με τον προπονητή σου, αυτό οφείλεται και στην αλλαγή περιβάλλοντος στο οποίο προπονείσαι;

«Φέτος κλείνω τρία χρόνια συνεργασίας με τον προπονητή μου Κώστα Βογιατζάκη και έχει δείξει από την αρχή ότι η προπόνησή του μου έχει ταιριάξει γάντι. Να τονίσω ότι είναι δύσκολο να βρει κανείς ένα προπονητή που να του ταιριάζει ειδικά όταν κάνει πρωταθλητισμό. Με τον coach έχουμε τρομερή επικοινωνία και προφανώς τους ίδιους στόχους. Βρισκόμαστε στη ίδια σελίδα και έχουμε την ίδια τρέλα για τον στίβο.

Για την ανοδική πορεία έπαιξε ρολό η αλλαγή περιβάλλοντος αλλά εκτός απο αυτό, η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία που έχω και η θέληση με έκαναν να ανέβω ακόμη ένα σκαλί και να φτάσω στο στόχο μου. Όλα αυτά με έχουν κάνει αθλήτρια άλλου επιπέδου και είμαι περήφανη με τον εαυτό μου που κατάφερα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.»

Πώς αισθάνεσαι για το Ευρωπαϊκό στη Ρώμη και πώς ολοκληρώθηκε η προετοιμασία σου;

«Περίμενα πώς και πώς να έρθει η ώρα να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό στη Ρώμη γιατί αυτός είναι ο πρώτος αγώνας στόχος που βάλαμε μέσα στο πρόγραμμα με τον προπονητή μου. Θα τρέξω και τα 100 και τα 200 και στο 200αρι περνάω κατευθείαν ημιτελικό αφού ανέβηκα στη 5η θέση και οι πρώτη 12αδα δεν τρέχει προκριματικά. Θα είναι ένα στάδιο με ιδανικές συνθήκες για να τρέξω αρκετά γρήγορα. Η προετοιμασία μέχρι τώρα πήγε αρκετά καλά, έχω εμπιστοσύνη στο προπονητή μου και στις δυνατότητες μου.»

Κυνηγάς μία καλή επίδοση, έχοντας στο μυαλό σου και το Ολυμπιακό ράνκινγκ;

«Κάθε χρόνο θέλω να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να βελτιώνομαι γιατί πιστεύω ότι δεν έχω φτάσει το ταβάνι μου. Αλλά είναι και στον χαρακτήρα μου να θέλω να γίνομαι καλύτερη. Έχω βάλει τις βάσεις από πέρυσι με τον προπονητή μου και χτίζουμε πάνω σε αυτές. Για την Ολυμπιάδα είμαι μέσα στις πρώτες 48 (24/48) αλλά σίγουρα δεν θα ηρεμήσω μέχρι να κλείσει το ράνκινγκ 30 Ιουνίου. Ως Ολίβια θέλω να πιάσω το Ολυμπιακό όριο γιατί είμαι πολύ κοντά (22.57 Ολυμπιακό όριο, ατομική επίδοση 22.65). Κάθε χρόνο βάζω τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και έχω να κυνηγάω κάτι οπότε ξέρω και τί θέλω. Το Ολυμπιακό όριο είναι ο στόχος μου και αυτό κυνηγάω.»

@Photo credits: Αναστασία Καρεκλά

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα