Ευρωπαϊκό στίβου: Τα όρια πρόκρισης για τους τελικούς

Newsroom
σφαιροβολοι

bet365

Τα όρια και οι τρόποι πρόκρισης για τους τελικούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που θα φιλοξενηθεί στη Ρώμη 7-12/6.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου ξεκινά την Παρασκευή 7/12 στη Ρώμη και στο ιστορικό στάδιο Ολίμπικο, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από 53 άτομα.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε και τον τρόπο πρόκρισης στους δρόμους ταχύτητας και στα δρομικά αγωνίσματα. Θυμίζουμε ότι μέχρι και τα 400μ με εμπόδια οι 12 πρώτοι στο ranking της Ρώμης θα προκριθούν απευθείας στον ημιτελικό. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι η μοναδική Ελληνίδα που θα επωφεληθεί από αυτή την απόφαση, καθώς θα προκριθεί απευθείας στον ημιτελικό των 200 μέτρων.

Στον ημιτελικό στους δρόμους ταχύτητας και εμποδίων ταχυτήτων -πέραν των 12 που θα τρέξουν απευθείας- θα προκριθούν οι 12 καλύτερες επιδόσεις του προκριματικού. Στον ημιτελικό θα γίνουν τρεις σειρές και στον τελικό θα περάσουν οι δύο κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Στα 800μ θα γίνουν τέσσερις προκριματικές σειρές και στον επόμενο γύρο θα περάσουν οι τρεις πρώτοι και οι τέσσερις καλύτερες επιδόσεις. Στον τελικό του αγωνίσματος θα τρέξουν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Στα 1.500μ θα γίνει μόνο προκριματικός και στον τελικό θα προκριθούν οι έξι πρώτοι από τις δύο σειρές και αντίστοιχα στα στιπλ οι 8 πρώτοι από τις δύο σειρές.

Τέλος στις σκυτάλες, όπου υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, προκρίνονται στον τελικό οι τρεις πρώτες ομάδες και οι δύο χρόνοι.

Τα όρια πρόκρισης στα αλτικά και ριπτικά αγωνίσματα που έχει συμμετοχή η Ελλάδα, είναι τα παρακάτω:

Άνδρες/Γυναίκες

Ύψος: 2.28μ /1.92μ

Επί κοντώ: 5.75μ / 4.55μ

Μήκος: 8.00μ / δεν έχουμε συμμετοχή

Τριπλούν: 16.65μ / 14.10μ

Σφαιροβολία: 20.70μ / 18.00μ

Σφυροβολία: 77.00μ / 71.50μ

Ακοντισμός: 82.00μ / 60.50μ

@Photo credits: ΣΕΓΑΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα