Δουβαλίδης στο Gazzetta: ««Είναι σαν ένα παραμύθι, σαν μια ωραία ιστορία»

 Δουβαλίδης στο Gazzetta: ««Είναι σαν ένα παραμύθι, σαν μια ωραία ιστορία»

bet365

Ο 37χρονος Κώστας Δουβαλίδης θα δώσει στη Ρώμη το «παρών» για έκτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μέσα από το Gazzetta θυμάται την πιο έντονη στιγμή αυτής της πορείας του στα 110μ. εμπ.

Ο Κώστας Δουβαλίδης ανήκει στην κατηγορία των λίγων αθλητών που αντέχουν στον χρόνο και μοχθούν για να βρίσκονται πάντα σε πρωταγωνιστικό επίπεδο και η ανθεκτικότητα στο πέρασμα των ετών είναι που εν τέλει τους κάνει σπουδαίους.

Ο 37χρονος, πλέον, πρωταθλητής των 110μ. εμπ. από τη Δράμα, με τέσσερις ολυμπιακές συμμετοχές, από το Πεκίνο μέχρι το Τόκιο, και κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης με 13.33 από το 2015, δεν το βάζει κάτω.

Στη Ρώμη θα πάρει μέρος για 6η φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, ισοφαρίζοντας τις συμμετοχές του Κώστα Φιλιππίδη, σε ένα ταξίδι που άρχισε από τη Βαρκελώνη πριν από 14 χρόνια.

«Είναι σαν ένα παραμύθι, σαν μια ωραία ιστορία έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα κι εγώ, ωραία χρόνια» είπε ο Κώστας Δουβαλίδης στο Gazzetta στην κουβέντα μας, λίγο πριν από το ταξίδι στην ιταλική πρωτεύουσα.

douvalidis

  • Θα είναι το τελευταίο, τον ρωτήσαμε;

«Δεν ξέρω, θα δείξει εξαρτάται από πολλά πράγματα, πώς θα είναι η οικογένεια, έχω ένα παιδάκι δύο ετών. Νιώθω ακόμα καλά, συνεχίζουμε για λίγο ακόμα».

  • Ποιο είναι το κίνητρο που σε οδηγεί;

«Είναι η χαρά που δίνει ο αθλητισμός, η χαρά να συναγωνίζεσαι πάντα σε ευγενή άμιλλα, αυτό είναι ένα κάτι όμορφο που μπορεί να σου προσφέρει ο στίβος. Αυτό έχει σημασία, να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή».

  • Ποια ιστορία από ευρωπαϊκό θυμάσαι πιο έντονα Κώστα;

«Στο Ελσίνκι το 2012, έτρεξα τον ημιτελικό σε 13.37 (πανελλήνιο ρεκόρ), πέρασα στον τελικό με την 3η καλύτερη επίδοση και δεν θα ξεχάσω όλη εκείνες τις εικόνες της επίδοσης, της χαράς που πήρα, που αγωνίστηκα στον τελικό, άσχετα πώς πήγε, είναι κάτι που παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένο μέσα μου».


@Photo credits: eurokinissi, Αντώνης Νικολόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα