Τατιάνα Γκούσιν στο Gazzetta: «Νόμιζα πως ένας δημοσιογράφος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»

Γκούσιν στο Gazzetta: «Νόμιζα πως ένας δημοσιογράφος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»

bet365

Η Τατιάνα Γκούσιν μίλησε στο Gazzetta για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, αλλά και για το όνειρο που είχε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

Η Τατιάνα Γκούσιν είναι ένα πολυσύνθετο κορίτσι, μιλά τέσσερις γλώσσες, της αρέσει η ζωγραφική, η φωτογραφία, είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ύψος, με ρεκόρ στο 1.94μ. από το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού το 2019, ενώ έχει σπουδάσει και Επικοινωνία και Δημοσιογραφία στις ΗΠΑ.

Από το τελευταίο άρχισε η κουβέντα μας με την 30χρονη άλτρια της εθνικής ομάδας στίβου, παραμονή της αναχώρησης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης

«Ναι, σπούδασα δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, αλλά για να πω την αλήθεια με αυτά που βλέπω στην Ελλάδα, δεν με ενδιαφέρει και πολύ, ειδικά στην τηλεόραση, συμφωνώ η δημοσιογραφία δεν είναι μόνο η τηλεόραση, αλλά αυτή βγαίνει περισσότερο προς τα έξω.

Κάποια σάιτ έχουν κάποιο ενδιαφέρον και είναι ουδέτερα, ειδικά σε μια χώρα που υπάρχον επιρροές από παντού και δεν ακούς τη γνώμη του δημοσιογράφου καθαρά, αλλά άλλα πράγματα που δεν με ενθουσιάζουν. Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου, νόμιζα πως ένας δημοσιογράφος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», είπε στο Gazzetta, η Γκούσιν.

Μιλήσαμε και για την επικείμενη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το 2ο της καριέρας της μετά αυτό στο Βερολίνο το 2022 και την 9η θέση.

Η Γκούσιν, με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, έχει φετινό ρεκόρ στο 1,91μ. από τον κλειστό στίβο και στη Ρώμη ο πρωταρχικός της στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό. Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο η 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

«Καλά είμαι, αν και αγχωμένη από ένα πρόβλημα τενοντίτιδας που με ταλαιπωρεί εδώ και δέκα χρόνια και εμφανίστηκε ξανά φέτος στον κλειστό στίβο. Αρχικά, προετοιμάζω τον προκριματικό γιατί είνας άλλος αγώνας, ενώ στο Μόναχο είχαμε περάσει με το 1,87μ. τώρα με το επίπεδο που υπάρχει θεωρώ πως θα χρειαστεί 1,90μ με την πρώτη, γιατί παίζουν ρόλο οι προσπάθεις.

Είχα την ατυχία στα δύο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα στο Γιουτζίν και στην Βαρκελώνη να μείνω εκτός τελικού, λόγω των προσπαθειών και όχι της επίδοσης. Ο τελικός έχει άλλη ψυχολογία, στον προκριματικό δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει» τονίζει η αθλήτρια.

Το ύψος σε διεθνές επίπεδο παρουσιάζει πολλά νέο πρόσωπα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη 19χρονη Σέρβα, Αντζελίνα Τόπιτς, κόρη του Ντράγκουτιν Τόπιτς, η οποία ήδη έχει ανεβάσει το ρεκόρ της χώρας της στο 1,98μ.

gousin

«Καλά, τη μικρή την περιμέναμε από όταν ήταν δεκαπέντε ετών. Αν και στο εξωτερικό παρουσιάζονται αρκετά και νέα ταλέντα, στην Ελλάδα δεν μπορώ να πω ότι συμβαίνει κάτι ανάλογο. Φέτος στο πανελλήνιο κλειστού ήμασταν επτά κορίτσια, ήταν απογοητευτικό, αλλά από την άλλη δεν υπάρχουν στάδια, δεν υπάρχουν υποδομές, οπότε δεν μπορείς να κατηγορήσεις ότι δεν υπάρχουν αθλητές,

Όταν ήμουν μικρή γινόταν χαμός, ήμασταν τριάντα άτομα, σκοτωνόμασταν να μπούμε στον τελικό και τώρα γίνεται απευθείας τελικός, γιατί δεν υπάρχουν άτομα» παρατηρεί η Τατιάνα Γκούσιν.

Tα χαμογελαστά κορίτσια

Ένα από τα στοχεία που χαρακτηρίζουν την Γκούσιν, είναι ότι πάντα είναι χαμογελαστή μέσα, στον αγώνα, κάτι που οι φίλοι του στίβου βλέπουν και με την Αυστραλή, πρωταθλήτρια κόσμου, Νίκολα Ολισλάγκερς.

«Ναι, πράγματι, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Η Ολισλάγκερς έχει μια πολύ δυνατή πίστη προς τον Θεό, πιστεύει ότι μεταδίδει τον Λόγο του μέσα από το ύψος και πως γι αυτό έχει έρθει στον κόσμο, γι αυτό είναι πάντα χαμογελαστή και προσπαθεί έτσι να δείχνει την ευγνωμοσύνη της.

Εγώ, από την άλλη, επειδή είμαι τριάντα ετών και συνειδητοποιώ πως πλησιάζει το τέλος της καριέρας μου, νιώθω επιτέλους υγιής, επιτέλους το ευχαριστιέμαι, κάτι το οποίο δούλευα για είκοσι χρόνια είναι μπροστά μου και το ζω και το απολαμβάνω.

Όσο κει αν ακούγεται παράξενο, στους δικούς μου ανθρώπους δεν τους λέω ποτέ να με δουν, αν τελικά με δουν τους στέλνω πάντα φιλιά, γιατί τους υπεραγαπώ και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη. Εχω φίλους που έχουν αγαπήσει τον στίβο μέσα από εμένα».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα