Ευρωπαϊκό στίβου: Ο υπερυψωμένος διάδρομος για τον αγώνα του Τεντόγλου και οι πρώτες εντυπώσεις

Πηνελόπη Γκιώνη
olimpico

bet365

Η νέα πλατφόρμα για το μήκος έχει στηθεί στο Ολίμπικο, εκεί που πριν υπήρχαν καθίσματα για θεατές, και οι άλτες είχαν την ευκαιρία να τη δοκιμάσουν σήμερα. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου ξεκινά την Παρασκευή 7/6 και ένα από τα αγωνίσματα που θα έχει μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον, είναι ο προκριματικός στο μήκος των ανδρών με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Τεντόγλου, που έρχεται στη Ρώμη ως ο κάτοχος του τίτλου και βασικά ως ο νικητής των τελευταίων πέντε ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε ανοιχτό και κλειστό, έχει εκφράσει πολλάκις την αντιπάθειά του προς αυτού του είδους τις πλατφόρμες για το μήκος. Ωστόσο, στη Ρώμη θα χρειαστεί να συμβιβαστεί.

ολιμπικο μηκος

Tο Ολίμπικο πλέον έχει εννέα διαδρομές μετά την ανακαίνιση και λόγω αυτής της διαπλάτυνσης δεν έμεινε αρκετός χώρος για τους διαδρόμους του μήκους και του τριπλούν. Έτσι, οι Ιταλοί αφαίρεσαν τα καθίσματα από περίπου πέντε σειρές κερκίδας και πάνω εκεί έστησαν την πλατφόρμα, με σιδηροκατασκευή όπως συνηθίζεται. Ο ελαστικός τάπητας που έχει στρωθεί από πάνω είναι ίδιος με αυτόν που υπάρχει μέσα στην κεντρική αρένα όμως σίγουρα η στήριξη και η αίσθηση θα είναι διαφορετική.

πουρτσα

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που αγωνίζεται στον προκριματικό την Παρασκευή 13:55, δεν έχει κάνει ακόμη την αναγνωριστική επαφή με την πλατφόρμα μιας και σήμερα το πρωί δεν επισκέφθηκε το στάδιο όμως η συναθλήτριά του, που αγωνίζεται στο τριπλούν, Μαρία Πούρτσα δοκίμασε την πλατφόρμα και εξέφρασε ορισμένους προβληματισμούς:

«Πριν έρθω εδώ μίκρυνα τη φόρα μου κατά δύο βήματα και χωράω ίσα ίσα, αν δεν την είχα μικρύνει δεν ξέρω αν θα χωρούσε. Πιστεύω δηλαδή πως ίσως θα υπάρχει πρόβλημα με τη φόρα. Δοκιμάζω με σκιπάκια τώρα την πλατφόρμα, δεν φαίνεται να είναι κακή και πιστεύω πως θα είναι γρήγορη όμως θα δούμε πως θα είναι στο άλμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα