Ευρωπαϊκό στίβου: Πρεμιέρα με Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και 14 Έλληνες την 1η μέρα του πρωταθλήματος

Πηνελόπη Γκιώνη
antigoni ntrismpioti race walking

bet365

Με Μίλτο Τεντόγλου το πρωί και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη το απόγευμα, η Ελλάδα κάνει... ποδαρικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που ξεκινά την Παρασκευή 7/6 στη Ρώμη. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου ξεκινά την Παρασκευή 7/6, με έναν από τους Έλληνες σταρ, τον Μίλτο Τεντόγλου, και την νταμπολούχο του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, να αγωνίζονται στην πρεμιέρα. Παράλληλα, 14 ακόμη αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχουν στους προκριματικούς αγώνες και σε έναν τελικό την πρώτη μέρα.

Την πρεμιέρα για τα ελληνικά χρώματα θα κάνουν οι Αναστασία Ντραγκομίροβα και Μαρία Μαγκούλια με τον προκριματικό της σφαιροβολίας στις 11:03. Οι δύο αθλήτριες αγωνίζονται στο γκρουπ Α και Β αντίστοιχα, με το όριο πρόκρισης να είναι 18μ και να προκρίνονται οι πρώτες 12 αθλήτριες από το σύνολο των δύο γκρουπ.

11:03 Λίστα εκκίνησης σφαιροβολία γυναικών

κλ

Έπειτα, σειρά παίρνουν οι εμποδιστές. Ελισάβετ Πεσιρίδου και Κώστας Δουβαλίδης στις 11:26 και 11:56 θα ριχτούν στη μάχη των προκριματικών. Η Πεσιρίδου, που έχει φετινό ρεκόρ 13.11, θα αγωνιστεί στην 3η προκριματική σειρά από τον τρίτο διάδρομο ενώ στον ημιτελικό προκρίνονται οι 11 ταχύτερες στο σύνολο. Ο Δουβαλίδης, που έχει φετινό 13.98, θα αγωνιστεί στην 3η σειρά από τον 5ο διάδρομο και θα προκριθούν οι 14 ταχύτεροι.

11:26 - Λίστα εκκίνησης 100μ με εμπόδια

κ

11:56 - Λίστα εκκίνησης 110μ με εμπόδια

ξ

Στο τριπλούν των γυναικών, Οξάνα Κορένεβα και Μαρία Πούρτσα θα αγωνιστούν στα γκρουπ Α και Β αντίστοιχα που θα διεξαχθούν την ίδια ώρα, στις 12:10. Το όριο πρόκρισης είναι στα 14.10μ, με την Κορένεβα να έχει φετινό ρεκόρ 13.86μ και την Πούρτσα 13.65μ και στον τελικό προκρίνονται οι 12 πρώτες.

12:10 - Λίστα εκκίνησης τριπλούν γυναικών

οδ

Σειρά θα έχει ο Μίλτος Τεντόγλου, στον προκριματικό του μήκους, που το όριο είναι στα 8μ και ο ίδιο συμμετέχει στο Α γκρουπ, πηδώντας δεύτερος στη σειρά. Ο Τεντόγλου, που αγωνίζεται στις 13:55, θα θελήσει να κάνει ένα άλμα και να ξεμπερδεύει με την τυπική διαδικασία της πρόκρισης όπως προσπαθεί σε κάθε του αγώνα. Ο ίδιος αποτελείτο μεγαλύτερο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα.

13:55 Λίστα εκκίνησης μήκος ανδρών

δ

Με τον Τεντόγλου ολοκληρώνονται οι ελληνικές εμφανίσεις στο πρωινό πρόγραμμα και έπειτα υπάρχουν πέντε ακόμη προκριματικοί με ελληνικό ενδιαφέρον στο απογευματινό πρόγραμμα.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει και τον πρώτο τελικό για τα γαλανόλευκα, αφού οι Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Πένυ Τσινοπούλου θα αγωνιστούν στον απευθείας τελικό των 20χλμ βάδην. Η Ντρισμπιώτη θα αγωνιστεί ως η κάτοχος του τίτλου, μετά το εντυπωσιακό νταμπλ του Μονάχου 2022, και θα επιδιώξει μία πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο της σημαντικό αγώνα της σεζόν λίγο καιρό πριν τους Ολυμπιακούς.

Παράλληλα, Κυριακή Φιλτισάκου και Χριστίνα Παπαδοπούλου θα κοιτάξουν τις καλές επιδόσεις μετά από τις δυσκολίες που πέρασε η κάθε μία μετά το τέλος της περσινής σεζόν ενώ η Πένυ Τσινοπούλου θα δώσει τον πρώτο της αγώνα ως μητέρα.

19:35 - Λίστα εκκίνησης τελικού 20χλμ βάδην γυναικών

θς

Όσο οι βαδίστριες θα κάνουν τον γύρο του Φόρο Ιτάλικο και θα οδεύουν προς τον τερματισμό στο στάδιο, θα συνεχίζονται τα προκριματικά γκρουπ σφαιροβολίας Α και Β αντίστοιχα θα αγωνιστούν ο Τάσος Λατιφλάρι και Οδυσσέας Μουζενίδης. Οι δύο πρωταθλητές έχουν φετινά ρεκόρ 19.34μ και 19.62μ αντίστοιχα ενώ το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό είναι στα 20.70μ και προκρίνονται οι 12 πρώτοι.

20:55 - Λίστα εκκίνησης στη σφαιροβολία ανδρών

ββ

Έπειτα, Παναγιώτα Δόση στο Α γκρουπ και Τατιάνα Γκούσιν στο Β γκρουπ θα αγωνιστούν για τις θέσεις τους στον τελικό του ύψους γυναικών. Το όριο πρόκρισης είναι στο 1.92μ, με την πρώτη να έχει φετινό ρεκόρ 1.90μ και τη δεύτερη 1.91μ ενώ στον τελικό προκρίνονται οι 12 πρώτες.

21:30 - Λίστα εκκίνησης ύψους γυναικών

σψ

Τέλος, οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης μέρας ολοκληρώνονται με τον Γιάννη Νυφαντόπουλο στα 100μ. Ο σπρίντερ θα τρέξει στην 1η σειρά και από τον 4ο διάδρομο, με στόχο να βρεθεί ανάμεσα στους 14 ταχύτερους αθλητές του προκριματικού. Ο ίδιος έχει φετινό ρεκόρ 10.34.

22:26 - Λίστα εκκίνησης 100μ ανδρών

δ
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα