Τεντόγλου: Η «κατάρα» του πανελληνίου ρεκόρ

tent_tsat

bet365

Η «κατάρα» του πανελληνίου ρεκόρ θα σπάσει, όπως και το ίδιο το ρεκόρ, αφού ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πιο πεισμωμένος από ποτέ να πετύχει έναν μεγάλο του στόχο. Για την ώρα, όμως, το ρεκόρ γράφει Λούης Τσάτουμας. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει σαρώσει τα πάντα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος διεθνής τίτλος που θα μπορούσε να έχει κατακτήσει και να μην το έχει κάνει. Από Πανελλήνιο και Βαλκανικό πρωτάθλημα μέχρι Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι στο Νο1 του ράνκινγκ στον κόσμο από το 2021, και από τότε που ξεκίνησε να υπάρχει ράνκινγκ είναι Νο1 στην Ευρώπη, ενώ πλέον κρίνεται εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση και να μην πάρει μετάλλιο. Από τον στίβο στην Ελλάδα, δεν έχει περάσει άλλος τέτοιος αθλητής- με τόση συνέπεια και ακρίβεια συγκεκριμένα στα χρυσά. Κι όμως, από τον Τεντόγλου λείπει ένα πράγμα: το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος ανδρών.

Τα πρώτα του βήματα στη σκηνή του στίβου ο Τεντόγλου τα έκανε με ηλικιακά πανελλήνια ρεκόρ, μεγαλώνοντας ξεκίνησε να απειλεί τα ρεκόρ των εφήβων και έπειτα των νέων ανδρών μέχρι που «διέλυσε» και το ρεκόρ κλειστού τον ανδρών, το οποίο παρέλαβε ως 8.23μ (άνηκε στον Λούη Τσάτουμα) και το έφτασε στα 8.55μ. Όμως, του μένει το ρεκόρ του ανοιχτού που είναι 8.66μ.

Ο Λούης Τσάτουμας στις 2 Ιουνίου του 2007 βρήκε εξαιρετικές συνθήκες σε αγώνα που γινόταν στην πόλη του, την Καλαμάτα, εκμεταλλεύτηκε την προσωπική του καλή κατάσταση και έκανε ένα εξαιρετικό άλμα στα 8.66μ το οποίο έκτοτε παραμένει ανέγγιχτο. Ή μάλλον, το έχει ακουμπήσει πολλάκις ο Τεντόγλου όμως ποτέ δεν κατάφερε να το «πιάσει». Ο Τσάτουμας έχει τονίσει πολλές φορές πως ο Γρεβενιώτης αθλητής θα του το πάρει το ρεκόρ και πως ελπίζει να το κάνει γιατί το αξίζει και θα είναι δίκαιο. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και σήμερα, το ρεκόρ συνεχίζει να γράφει Λούης Τσάτουμας.

Σε κάθε μεγάλο του αγώνα, και ο ίδιος ο Τεντόγλου αλλά και το κοινό επιθυμούν να δουν το ρεκόρ αυτό να περνάει στα χέρια του ως το τελευταίο οχυρό που χρειάζεται να ρίξει για να γίνει και επίσημα ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του στίβου. Και το δηλώνει συχνά ο πρωταθλητής του μήκους πως νιώθει σε πολύ καλή κατάσταση και πως μπορεί να το φτάσει. 8.60μ (το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του από το 2021), 8.65μ και ξανά 8.65μ, έχει φτάσει μία ανάσα πριν.

Στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης το 8.65μ «πόνεσε» λίγο περισσότερο γιατί ήταν μόνο 1 εκατοστό που τον χώριζε από την ισοφάριση έστω και όταν επανέλαβε ακριβώς το ίδιο άλμα, τότε το «κρίμα» έγινε μεγαλύτερο. Ωστόσο, μήπως γίνονται όλα για καλό;

Ο Τεντόγλου έχει πει πως ο μαγικός αριθμός του είναι το 8.75μ, αυτός είναι ο στόχος του για το επόμενο διάστημα και αν τον πετύχει τότε όχι μόνο θα έχει βάλει την υπογραφή του στο ρεκόρ αλλά θα το έχει κάνει ακόμη πιο απλησίαστο για τις επόμενες γενιές.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα