Ευρωπαϊκό στίβου: Mπάχαλο με τη Φινό, που τελικά πήρε το χρυσό στα 3.000μ. στιπλ

Η Αλίς Φινό, νικήτρια στα 3000μ. στιπλ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

bet365

Η Αλίς Φινό, νικήτρια στα 3000μ. στιπλ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αρχικά ακυρώθηκε, όμως ακολούθησε μεταμεσονύχτιο θρίλερ, με τη δικαίωση της Γαλλίδας πρωταθλήτριας.

Από τον παράδεισο στην κόλαση και τούμπαλιν για την Αλίς Φινό το βράδυ της Κυριακής στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η 33χρονη αρχικά νίκησε στον τελικό των 3.000μ. στιπλ και έγινε η πρώτη Γαλλίδα που έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα.

Όμως η χαρά τής κόπηκε απόταμα, έπειτα από αρκετή ώρα και προς το τέλος του προγράμματος, όταν ανακοινώθηκαν νέα αποτελέσματα, με τη Φινό να έχει ακυρωθεί και τη Γερμανίδα, Γκέσα Κράουζε από τη 2η θέση να παίρνει αυτή το χρυσό μετάλλιο.

Ο λόγος ακύρωσης ήταν ότι η Φινό μετά από ένα πέρασμα της λίμνης, στα μισά της κούρσας η αθλήτρια πάτησε με τα δύο πόδια.


Η γερμανική ομάδα έχοντας ασκήσει ένσταση, αρχικά δικαιώθηκε, όμως ακολούθησαν μεταμεσονύχτιες διαβουλεύσεις, με τη γαλλική ομάδα να αντικρούει την απόφαση και στο τέλος να αποδίδεται δικαιοσύνη, με την Αλίς Φινό να παίρνει ξανά το χρυσό μετάλλιο, έχοντας σημειώσει την κορυφαία φετινή επίδοση στην Ευρώπη στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια στα 9:16.22.

Η ίδια έχει και το ρεκόρ Γαλλίας, με 9:06.15 από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όταν τερμάτισε στην 5η θέση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα