Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Πιντάδο το πρώτο χρυσό για τον στίβο στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Ecuador, Olympic champion in the 20km walk

bet365

Ο Μπράιαν Ντάνιελ Πιντάδο από το Εκουαδόρ θριάμβευσε στα 20 χλμ. βάδην, στο πρώτο αγώνισμα για τον στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το Εκουαδόρ, μετά τον Τζέφερσον Πέρεζ στην Ατλάντα το 1996, έχει ξανά «χρυσό» ολυμπιονίκη στα 20 χλμ. βάδην ανδρών, με τον Μπράιαν Ντάνιελ Πιντάδο να είναι ο θριαμβευτής στο αγώνισμα που άνοιξε την αυλαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Σε μια κυκλική διαδρομή στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας και με σημείο τερματισμού στο Τροκαντερό, ο Πιντάδο έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

Ο 29χρονος, που ήταν 2ος πέρυσι στα 35χλμ. βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και 12ος στα 20 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, είχε τις περισσότερες δυνάμεις στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Εκεί κρίθηκαν τα μετάλλια κρίθηκαν ανάμεσα. Οι Πιντάδο, ο Βραζιλιάνος, Κάιο Μπονφίμ και ο Ισπανός πρωταθλητής κόσμου, Αλβάρο Μαρτίν πέρασαν το 19 χλμ. σε 1ώρ.15:24, με τον ολυμπιονίκη στο Τόκιο, Μάσιμο Στάνο από την Ιταλία να ακολουθεί σε απόσταση τεσσάρων δευτερολέπτων.

Ο Πιντάδο εξαπέλυσε την επίθεσή του τερματίζοντας σε 1ώρ.18:55, «αγγίζοντας» το ολυμπιακό ρεκόρ του Κινέζου, Ντινγκ Τσεν με 1ώρ.18:46 από το Λονδίνο.

Τα άλλα δύο μετάλλια κρίθηκαν μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, ο Μπονφίμ πήρε το ασημένιο σε 1ώρ.19:09, ο Μαρτίν το χάλκινο σε 1ώρ.19:11, με τον Στάνο να μένει εκτός βάθρου (1ώρ.19:12), ο Καναδός, Εβαν Ντούνφε τερμάτισε στην 5η θέση (1ώρ.19:16), ο Αιθίοπας Μισνκάνα Γουακούμα, με εθνικό ρεκόρ (1:19:31) έκλεισε την πρώτη εξάδα. Ο Ιάπωνας, Κόκι Ικέντα, 2ος στο Τόκιο, τερμάτισε στην 7η θέση σε 1ώρ.19:41.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα