Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ώρα για τον Τεντόγλου στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Η ώρα για τον Τεντόγλου στο Παρίσι

bet365

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινά το μεσημέρι της Κυριακής στο Παρίσι την προσπάθειά του για την υπεράσπιση του τίτλου του ολυμπιονίκη στο μήκος, αναλυτικά οι ελληνικές παρουσίες στον στίβο.

Η ώρα για τον Mίλτο Τεντόγλου να πατήσει την πίστα του Stade de France στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφθασε.

Ο 26χρονος πρωταθλητής μετέχει στον προκριματικό του μήκους, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

Ο προκριματικός θα αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής (4/8, 12:00) με το όριο απευθείας πρόκριση στη 12άδα για τον τελικό της Τρίτης (6/8, 21:30) να είναι στα 8,15μ., συνολικά μετέχουν 33 άλτες, με τον Τεντόγλου να αγωνίζεται στον 1ο όμιλο.

Οι τελικοί για Γκούσιν και Φραντζεσκάκη

Το βραδινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο τελικούς από ελληνικής πλευράς, με την Τατιάνα Γούσιν στο ύψος γυναικών και τον Χρήστο Φραντζεσκάκη στο ύψος ανδρών.

Η Γκούσιν στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ανάμεσα στις 13 συνολικά αθλήτριες του τελικού. Με ατομικό ρεκόρ στο 1,94μ. από τη φετινή σεζόν η 30χρονη έχει σαν στόχο στον σπουδαιότερο αγώνα της καριέρας της να ξεπεράσει το ρεκόρ της.
Στον τελικό συμμετέχει και η Κύπρια, Ελενα Κουλιτσένκο, με ρεκόρ στο 1.97μ. Κυρίαρχο όνομα η Ουκρανή, Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, κάτοχος πλέον του παγκοσμίου ρεκόρ με 2,10μ. από τις 7 Ιουλίου.

Ο Φραντζεσκάκης μετέχει για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή θα είναι στον τελικό κι ευελπιστεί σε βολές κοντά στο ατομικό του 78,20μ., στον προκριματικό σημείωσε 75,53 μ. και προκρίθηκε με την 11η επίδοση, ενώ το φετινό του ρεκόρ είναι 76,86 μέτρα.

Στα πρωινά προκριματικά η Σταματία Σκαρβέλη μετέχει στον 2ο όμιλο της σφυροβολίας γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει φετινό ρεκόρ στα 70,92 μ. και το απευθείας όριο για πρόκριση στον τελικό έχει οριστεί στα 73,00 μέτρα

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου επιστρέφει στον Ολυμπιακό Στάδιο, αυτή τη φορά για τα 200 μέτρα. Θα τρέξει στην 5η σειρά του 1ο γύρου, με ρεκόρ στα 22.84, την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτες από τις έξι σειρές, ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες θα συμμετάσχουν σε αγώνα ρεπεσάζ το πρωί της Δευτέρας (5/8).

Το πρόγραμμα των Ελλήνων

Πρωί

11.55 200 μ. (Γ) πρ. Εμμανουηλίδου
12.00 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου
12.45 Σφυροβολία (Γ) πρ. Β΄γκρουπ Σκαρβέλη

Απόγευμα

20.50 Ύψος (Γ) Τελικός Γκούσιν
21.30 Σφυροβολία (Α) Τελικός Φραντζεσκάκης

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα