Ολυμπιακοί Αγώνες: Όταν ο «χρυσός» Λάιλς κατέκρινε τους «Παγκόσμιους Πρωταθλητές» του NBA

Newsroom
Νόα Λάιλς

bet365

Τα σχόλια του Νόα Λάιλς για το NBA και το... κράξιμο για τους «Παγκόσμιους Πρωταθλητές», ήρθαν στο προσκήνιο μετά τον θρίαμβο του Αμερικανού στον τελικό των 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Νόα Λάιλς έγραψε ιστορία για τις ΗΠΑ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ στα 100μ. εδώ και 20 χρόνια, από το 2004! Με αυτή την κατάκτηση, στην επιφάνεια βγήκαν οι περσινές δηλώσεις του Αμερικανού σπρίντερ, όταν είχε... κατακρίνει το NBA.

Στο Μουντομπάσκετ του 2023, οι ΗΠΑ έμειναν εκτός τελικού, μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία, η οποία στη συνέχεια πήρε το τρόπαιο. Με αυτόν τον τρόπο οι Αμερικανοί είχαν μείνει εκτός τελικού στη συγκεκριμένη διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Με τον αποκλεισμό αυτό, ο 27χρονος Αμερικανός είχε δικαιωθεί.

Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Βουδαπέστη το 2023, ο Λάιλς είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το NBA, στο οποίο η ομάδα που κατακτά τον τίτλο στο τέλος της σεζόν αποκαλείται «World Champions». Τι είχε πει ο Λάιλς τότε;

«Αυτό που με πονάει είναι όταν βλέπω στους τελικούς του NBA να βάζουν τον τίτλο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Ποιανού; Των Ηνωμένων Πολιτειών; Μην με παρεξηγείτε, αγαπώ τις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν είναι ο κόσμος.

Εμείς είμαστε ο κόσμος, έχουμε εδώ σχεδόν κάθε χώρα να παλεύει για την σημαία της να θριαμβεύει να δίνει τα πάντα, δεν υπάρχουν σημαίες στο NBA».

Μεγάλοι αστέρες του NBA, όπως οι Κέβιν Ντουράντ και Ντρέιμοντ Γκριν, είχαν κατακρίνει τις δηλώσεις του. Ένα χρόνο μετά, ο Λάιλς μπορεί να αισθάνεται... δικαιωμένος, έχοντας «κλέψει» τα φώτα μετά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα της μιας ανάσας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα