Ολυμπιακοί Αγώνες: H τελευταία δρομέας πήρε όλο το χειροκρότημα στον μαραθώνιο

Δημήτρης Ντζάνης
H τελευταία δρομέας πήρε όλο το χειροκρότημα στον μαραθώνιο

bet365

Η Κινζάγκ Λάμο από το Μπουτάν ήταν η τελευταία δρομέας που τερμάτισε στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα σε αποθέωση.

O μαραθώνιος γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι εξελίχθηκε σε μια μονομαχία ανάμεσα στη Σιφάν Χασάν και την Τικγστ Ασέφα, με την Ολλανδή να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με νέο ολυμπιακό ρεκόρ στις 2ώρ.22:55.

Όμως όλο το χειροκρότημα και την αποθέωση στους δρόμους του Παρισιού και στο σημείο του τερματισμού πήγε σε μια δρομέα από τo Mπουτάν, την Κινζάγκ Λάμο.

Η 26χρονη ήταν η τελευταία δρομέας που τερμάτισε, από τις 91 συνολικά που βρέθηκαν στην εκκίνηση, περνώντας 80ή τη γραμμή τερματισμού σε 3ώρ.52:59, δηλαδή 90 λεπτά μετά τον τερματισμό της Χασάν.

Η Λάμο προερχόμενη από μια μικρή χώρα από τη νότια Ασία, ήταν και η μοναδική αθλήτρια που εκπροσώπησε το Μπουτάν, καθώς και η σημαιφόρος στην Τελετή Έναρξης.

«Ο πρώτος μου στόχος ήταν να ολοκληρώσω τον μαραθώνιο και να πετύχω ατομικό ρεκόρ. Ηταν η πρώτη μου παρουσία σε διεθνή αγώνα και η πρώτη φορά που τρέχω στην Ευρώπη» δήλωσε η αθλήτρια.

Η Λάμο νίκησε τον μαραθώνιο του Μπουτάν πέρυσι και φέτος, επιτυγχάνοντας ατομικό ρεκόρ σε 3ώρ. και 26 λεπτά τον Μάρτιο, και ήρθε δεύτερη το 2022 στον αγώνα Snowman Race, ένα αγώνα ultra 203 χιλιομέτρων στα Ιμαλάια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα