Δουβαλίδης στο Gazzetta: «Πάω για φετινό ρεκόρ στο Παγκόσμιο»

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Κώστας Δουβαλίδης χειροκροτεί τον κόσμο στο ΣΕΦ

bet365

Από το «παράθυρο», μέσω πρόσκλησης, ο Κώστας Δουβαλίδης θα πάει να γράψει ιστορία στη Γλασκόβη και μίλησε στο Gazzetta για την 6η του παρουσία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού.

Αν και δεν θα είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής της αποστολής της Εθνικής ομάδας στίβου στο Παγκόσμιο της Γλασκόβης, ο Κώστας Δουβαλίδης θα γράψει ξεχωριστή ιστορία με την παρουσία του εκεί.

Θα είναι η 6η του σε Παγκόσμιο κλειστού, ρεκόρ που πλέον κατέχει… μόνος του και ήρθε ως έκπληξη αυτή η συμμετοχή. Θεωρώντας πως δεν θα πάρει πρόσκληση, σχεδίαζε με την οικογένειά του πως θα περάσουν τις επόμενες ημέρες πριν αρχίσει προετοιμασία για τον ανοιχτό, αλλά τα πλάνα… άλλαξαν.

«Δεν το περίμενα να πάω Γλασκόβη. Καθόμασταν με τη σύζυγό μου και λέγαμε για ητν καλοκαιρινή περίοδο. Εκεί με πήρε τηλέφωνο ο Χ. Μελέτογλου και μόλις μου ανακοίνωσε ότι πάω Γλασκόβη, ανέβηκε η ψυχολογία μου. Βέβαια βγήκαμε κι εκτός προγράμματος, αφού δεν προετοιμαζόμουν για το Παγκόσμιο, αλλά ξαναμπήκα και είμαι καλά προπονητικά» είπε στο Gazzetta ο Δραμινός πρωταθλητής, που φέτος προπονείται με πρόγραμμα του Αντώνη Γιαννουλάκη μετά τον θάνατο του προπονητή του, Μπάμπη Σδρόλα.

«Είναι μεγάλη αλλαγή, όχι τόσο προπονητικά, αλλά είναι δύσκολο λόγω της απώλειας του προπονητή μου. Με τον Γιαννουλάκη έχουμε κάνει κοινές προετοιμασίες, με γνωρίζει, αλλά και πάλι για μένα αυτή η αλλαγή δεν είναι εύκολη. Επέλεξα τον Αντώνη γιατί γνωριζόμαστε αρκετά. Πάει καλά η συνεργασία, αλλά είναι και δύσκολο γιατί κυρίως γίνεται με βίντεο (Δράμα ο Δουβαλίδης, Κύπρο ο Γιαννουλάκης), αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς».

Δουβαλίδης: «Την πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο κλειστού, θα ήθελα να την... ξεχάσω»

Ο Δουβαλίδης μιλώντας για το Παγκόσμιο κλειστού, θυμήθηκε και την πρώτη του συμμετοχή.

«Ηταν το 2012 στη Γλασκόβη και θα ήθελα να την ξεχάσω. Ηταν πάνω στα γενέθλιά μου και είμαι στον βατήρα. Ακούω το “μπαμ” του αφέτη και αμέσως μετά δεύτερο “μπαμ”. Αμέσως κατάλαβα ότι έκανα άκυρη. Εφυγα νωρίς από τον βατήρα. Εκεί τα… είδα όλα. Ηρθε ο κριτής όμως και έδειξε τον διπλανό μου! Τα πόδια μου είχαν κοπεί και είχα λίγο χρόνο να συνέλθω. Επρεπε να ανταπεξέλθω και τελικά δεν έτρεξα όπως θα ήθελα και όπως ήμουν βάσει χρόνου» είπε.

Οσον αφορά τη Γλασκόβη, ο Δουβαλίδης θα αγωνιστεί το πρωί του Σαββάτου στα προκριματικά και έχει ξεκάθαρο στόχο.

«Σίγουρα θέλω ένα φετινό ρεκόρ. Το ΣΕΦ (Πανελλήνιο πρωτάθλημα) έδειξε ότι έχω χρόνο στα πόδια μου κοντά στα 7.70. Μακάρι να βγει και αν έρθει και ο ημιτελικός θα είμαι ικανοποιημένος»


@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα