Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο «Τζίμπο» το χρυσό σε φοβερό αγώνα ύψους

Πηνελόπη Γκιώνη
ταμπερι

bet365

Σε έναν φοβερό αγώνα ύψους, ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι πήρε το χρυσό και αποθεώθηκε από το κοινό. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΚΙΩΝΗ

Φοβερό αγώνα είδαμε στο ύψος ανδρών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, με τον Ιταλό χρυσό Ολυμπιονίκη Τζιανμάρκο Ταμπέρι να κατακτά τον τίτλο με 2.36μ. και τους θεατές να τον αποθεώνουν.

Ο Ιταλός έκλεψε τα βλέμματα αφού σε κάθε άλμα του το κοινό παρακολουθούσε μόνο εκείνον και τον χειροκροτούσε σε κάθε βήμα του. Αφού πέρασε το 2.36μ., όσο οι θεατές είχαν σηκωθεί όρθιοι όπως τους ζήτησε ο ίδιος, κλείδωσε τη θέση του στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Μαζί με τον Αμερικανό Τζουβόν Χάρισον, ο οποίος επίσης υπερέβη το 2.36μ. αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια, ανέβασαν τον πήχη στα 2.38μ. για να αποφασιστεί ο νικητής. Εκεί, είχαν και οι δύο από τρεις άκυρες προσπάθειες με αποτέλεσμα ο Ταμπέρι να πάρει τον τίτλο.

Ο Μουτάζ Έσσα Μπαρσίμ συμπλήρωσε το βάθρο, με 2.33μ., προσθέτοντας μία ακόμη σημαντική διάκριση στο πολύ πλούσιο βιογραφικό του.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο Ταμπέρι εξηγεί στο Gazzetta πώς η δύναμη του κόσμου τον έστειλε στον τελικό

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα